Sunday, December 21, 2008

entry tertunggak yg tak sempat nak diupdate...

tak tahu kenapa.. sejak beberapa bulan lps.. mmg aku bz sesangat.. bz ngan kerja, bz ngan study, assignment, exam and as usual.. bz ngan kehidupan berkeluarga... byk benda yg aku nak post kat blog.. tp tak kesampaian.. ada yg aku terus terlupa pun yer... penuh halangan bila nak post entry... kadang2 aku dah bersemangat.. tiba2 pc plak buat hal.. maklumla pc kat umah tu dah minta tukar baru.. kat opis mmg tak sempat nak upadate apa2 pun... kadang2 pc ok.. connection internet plak problem.. mcm2 hal...ermm pagi nih tiba2 rasa rajin plak nak mengimbas apa yg belum aku postkan.. so korang baca la apa yg ada yer... hehhee

selasa 16 dec, 2008

lebih pukul 5 ptg.. my sister kak wie call.. na.. ayah masuk hospital tadi.. mlm nih nak kena operate.. nampak ayah letih sgt.. td lepas dialisis terus admit kat wad.. bila dr x-ray tgk usus ayah dah jatuh ke bawah.. so tak leh tangguh2.. operation kena buat hari ni jugak.. arghhh aku jadi kelam sekejap.. tak tentu arah jadinya.. panic bila dgr berita mcm tu.. sbb condition ayah sejak akhir2 nih mmg agak slow sket.. baru dua minggu lepas ayah jatuh kat masjid waktu balik dari solat jumaat.. then dua hari lepas mak cakap ayah sakit perut.. tak tertahan sakitnya.. aku rasa tak sedap hati.. then lepas dpt call dari kak wie.. aku terus call kakak aku lg sorang.. kak da... ayah masuk spital.. nak operate mlm nih.. jom balik mlm nih nak? ok.. nanti ambik aku kat umah...ok..ok.. aku nak call syam (my adik bongsu) & panie (my brother) kot2 dia org nak ikut balik gak.. dlm kepala dok pikir mcm mana la anak2 aku 3 org kat kg tu.. mak plak kat spital tunggu ayah.. aduhh serabut kepala.. sebelum call syam & panie.. aku call hubby aku dulu.. abg.. ayah masuk spital.. mlm nih kena operate.. jom kita balik... hubby aku cam biasa.. tanpa byk songeh.. ok jer dia.. so aku call syam.. syam aku nak balik kg mlm nih.. hang nak ikut tak.. mlm nih kui baper? aku masih kat opis nih.. lepas maghrib la kita bertolak.. ermm ok..ok.. ambil aku kat umah nanti.. then aku call abg panie.. alamak phone off plak.. call kak wie balik.. dia ckp kak mar (isteri abg panie) ckp.. abg panie tgh main golf.. sbb tu off phone.. alamak dia nih.. time ni la nak off phone plak.. ok tak per.. karang aku call lagik..

then aku terus balik umah.. kemas apa yg patut.. dlm hati serba salah nak bg tau boss esok nak off sbb aku baru jer masuk kerja satu hari sbb cuti exam dari last week.. tp nak buat camner.. emergency kan.. then lps solat maghrib terus keluar rumah.. g ambil syam kat danau kota.. on d way tu aku try call abg panie.. dgr jer suara aku terus dia tanya.. kul baper nak balik.. aku ckp dah on da way.. nak g ambil kak da lagik.. pastuh abg panie cakap.. ok.. lps ambil da hang terus ambil aku...hrmm orait.. then hubby aku ckp.. wohh mama nih,.. kita dah jadi taxi mlm nih.. hhuhuhu ok la abg.. nak wat camner emergency.. huhuh nampaknya lambat sket sampai mlm nih sbb byk destinasi nak kena singgah... then lepas ambil kak da kat jln klang lama.. terus ambil abg panie & kak mar kat shah alam pulak..so semua sekali kami lapan orang termasuk nabil & rizq..kita org bertolak dari shah alam dah dekat kul 11 mlm.

sepanjang perjalanan.. kejap2 akak ku call.. kejap2 adik ipar ku call.. pastuh cousin aku plak call.. alahai.. jauhnyer aku rasa nak sampai... then call mak.. tanya ayah mcm mana.. mak ckp.. ayah baru jer keluar dari operation room.. terus masuk ICU.. risaunya aku rasa.. tp mak ckp ayah dah sedar... cuma dia letih...

akhirnya kami sampai di gurun kira2 pukul 3.30 pagi..

rabu 17 dec,2008

pagi2 lagi dah bertolak ke Putra Medical Centre, Alor Star.. ayah masih kat ICU.. masuk jumpa ayah.. ayah ckp dia letih... aku cuma mampu minta ayah bersabar.. insyaallah semua tu dugaan dari Allah... sampai ptg menemani ayah di hospital.. dah petang baru ayah dipindahkan ke wad biasa..

kami semua bertolak balik ke rumah dah lewat ptg..kemas apa yg patut then bertolak balik ke kl kira2 pukul 9.30 mlm.. lepas hantar abg panie dan syam akhirnya kami sampai ampang pukul 3 pagi...

Monday, December 15, 2008

nabil oh nabil..









nabil semenjak sengsorang jer kat rumah nih.. semakin menjadi-jadi manjanya.. hari2 mcm2 karenah mengada-ngadanya..hampir setiap minggu juga turun klcc.. hari2 turun jusco setiawangsa.. agaknya mcm nih la kot kalau ada seorang anak.. semua kehendak dipenuhi.. alhamdulillah ada 4 orang anak.. so tak der la sgt kemanjan tu... nabil jadi manja just for a few weeks sbb kakak-kakaknya ada di kg.. bercuti panjang sempena cuti sekolah.. tgk la gaya nabil sengsorang kat kl..

Wednesday, December 10, 2008

tragedi selepas aidiladha...

aku bz sgt sgt lately nih.. raya pun cam tak raya.. asyik stay kat opis.. melambak2 kerja nak dibuat.. proposal, tender , report.. bla.. bla.. bla.. arghh tension...sampai kan aku nak post entry utk raya pun tak sempat.. nanti lepas2 nih aku masukkan entry raya ku... hari nih aku nak citer pasal kisah sedey aku dan kawan2 kat opis pagi tadi...

mlm tadi aku dan tiga orang lagi kawan adalah orang yang terakhir meninggalkan opis.. kira2 dalam pukul 9.. lately nih kita org selalu sgt balik lewat.. kadang2 ada sampai kul 2 pagi pun ada.. dah kunci pintu semua kami dgn keletihan pun balik ke rumah masing2.. then esok pagi aku sepatutnya masuk opis awal sebab aku dah janji ngan bos aku nak jumpa dia awal pagi.. memang hari2 pun aku yg org pertama datang opis.. dan aku juga yg jadi tukang buka pintu... before 8 pagi mmg aku selalu dah ada tercongok kat opis tu.. tapi entah naper pagi tadi aku letih sgt.. so terbangun tidur agak lewat sket.. ditambah pulak ngan nabil merengek2.. buat perangai tah apa2.. sejak tinggal dia sorang kat umah.. hari2 ada jer perangai manja dia.. so kita org pagi nih keluar lewat la sket dlm kul 8 pagi.. selalu time tu aku dah mmg ada kat opis.... masuk jer jln ampang tiba2 plak jammed.. tah apa2 cuti2 sekolah boleh jammed.. selalu clear jer.. pastu sampai jer kat ampang betul2 kat depan stesyen lrt.. kira2 dalam pukul 8.10 pg... hp aku dah berbunyi.. mula2 sony W200i bunyi.. tak sempat jawab dah senyap.. pastuh sony Z600i plak bunyi.. alamak.. boss ker call adoiii mati la aku dah lewat...sekali tgk.. opismate aku Za call.. apahal plak miinah nih call.. mc ker, el ker? selalu budak2 opis nih pagi2 call mesti benda2 camtu laa.. tapi dgr suara dia cam ada panic2 sket..

za : kak nurul.. mlm tadi kunci opis nih ok ker?
aku : naper? ok jer.. kunci semua pintu..
za : apsal shuttle nih kunci dia cam terkopak jer.. mmg dah rosak ker..?
aku : eh tak laa.. mlm tadi elok jer.. mana der plak rosak.. iskk aku dah tak sedap hati nih,... jap.. jap.. aku call firdaus jap nak confirm.. sbb mlm tadi shuttle tu dia yg kuncikan...
za : ok..ok.. za takut la nak masuk opis nih.. cam kena kopak jer.. ermm tak per.. tu nampak halim dah dtg.. ajak dia temankan laa masuk dlm..
aku : ok..ok...

pastuh aku pun call la plak firdaus..sorang lagi opismate aku yg sama2 balik ngan aku mlm tadi..

aku : daus.. mlm tadi ko kunci shuttle tu ok tak?
daus: naper kak nurul? ok jer.. tak der apa2 pun..
aku : za call kak nurul tadi.. dia cakp kunci shuttle tu cam kena kopak..
daus: la yer ker? iskk ni mesti dah kena pecah masuk.. mlm tadi elok jer lagi kunci tu..
aku : ok..ok tak per.. aku nak g opis dulu.. nanti apa2 call balik..
daus: ok..ok

selang seminit.. za call aku balik...

za : kak nurul.. uwaaaaa (dia dah start nangis) habis la kita.. semua pc kita dah kena curi...
aku : hah! habis la aku.. tender aku kena submit before kul 4 ptg nih.. financial nyer part aku belum print.. technical aku dah print habis mlm tadi.. adoiiii mati oooo.. apa nak jawab kat dato nih.. harap2 dia tak comment satu copy yg aku bg dia mlm tadi.. boleh aku photocopy jer yg itu...
za : huhuhu kak nurul... za ada presentation ngan board director Perbadanan Labuan esok nih.. semua benda ada dlm cpu tu... camner nak buat nih...
aku : tak per.. bertenang.. jap lagi kak nurul sampai opis.. ko call ghaz ngan cik taha dulu..
za : ok..ok..

then aku pun dah rasa cam lambat jer nak sampai opis.. patutnya hantar nabil kat nursery dulu.. tp aku terus terjah opis dulu.. ngan2 nabil sekali bw g opis.. bila sampai jer kat opis tgk semua pc dah takder.. meja2.. drawer semua dah bekas kena geledah.. adoiii lemah lutut aku rasa.. abih la segala data2 semua... panic punya pasal.. picture pun aku tak sempat nak snap.. sian kan kat kami semua.. lepas nih mati oo nak kena buat balik semua kerja... uwaaaaaaaaaaaaa

Thursday, December 4, 2008

musim mengetag.. one more tag is coming...

dua hari lps ada kenala blogger baru yg mengetag aku... tp disebabkan aku tersangat bz ngan kerja tambahan pulak semlm ada final exam.. so aku tangguhkan kejap menjawab soalan2 tag itu.. so kiranya hari nih ada sket masa utk aku membayar hutang tag ini.. actually hari nih aku sepatutnya kerja.. tapi pagi tadi bangun jer tidur.. kepala sakit sangat2.. agaknya sebab lately nih asyik lewat tidur.. itu yg jadi tak baper nak sihat.. nabil plak merengek2 tak nak g nursery.. ermm then hubby aku pun ckp.. tak yah la kerja hari nih.. ptg nanti kita g dentist sekali.. sbb dah lama tak jumpa dentist pun... aku pun apa lagik.. lepas subuh jer sambung la tidur balik.. tp sebelum tu sempat la jugak aku sms boss aku.."bos.. saya mc hari nih.. tak sihat.." then sms plak opismate aku.. "kak nurul mc hari ni.. tak sihat" ... pastu sambung tidur... sambil buka tv8 layan hotfm am crew.. pastuh dah tak sedar apa citer.. sedar2 kul 10.30pg.. nabil kejutkan.. mama.. jawa rangers dah abih laa.. nabil tukar 611 yer.. nak tergelak plak aku.. nabil boleh kenal plak AG ngan Kieran Hotfm tu geng jawa rangers.. heheh bijak sungguh hero sorang nih...ok cukup dulu merepek2 nih.. now kita jawab soalan2 kawan baru kita nih...cik maria.. thanks yer cik maria... saya cuba jwb soalan awak...


1. Do you think u are hot?

wow.. of coz im hot.. lebih hangat daripada biasa... :)


2. Upload a pic of u..




3. Why do u like thus picture?

Suka gambar nih sbb aku paling sexy.. heheheh


4. When was da last time you eat pizza?

Ermm bila ek.. oo last month.. masa farewell party my fren..


5. The last song u listen to..

baru jer dgr lagu aizat.. hanya kau yang mampu.. sbb nabil buka dari hp.. so aku terdengar.. hehehe

6. What r u doing right now besides doing this?
aku sedang layan facebook.. sambil layan nabil main lego ngan kereta hot wheel nyer..

7. What name u prefers beside yours?

of coz la nama anak2 aku.. nureen hazwani, nureen hannani, nureen husnina & muhammad nabil hakim..

8. People to tag?

* http://khaalish.blogspot.com
* http://adifashla-selamanya.blogspot.com/
* http://rahmat-sitidelima.blogspot.com/
* http://www.kamsiah-yusoff.blogspot.com/
* http://miraet.blogspot.com/

9. Who is no.1?

my adik ipar yg begitu rajin memblogging...

10. Who is no.3?

itu pasangan suami isteri yg paling mesra dan sporting di dunia blogger..

11. who is no.5?

ini my ex opismate.. dia baru jer pindah kerja tempat lain.. aku suka kawan ngan dia pasai dia tak suka ambil tau hal org.. bak katanya.. cakap bila perlu.. i like!

12.Who is no.4?

ini kawan dari portal kedahonline...

13.who is no.2?

dia nih satu malaysia kenal... adifashla.. yg selalu kena sakat ngan aku kat dunia blogger dan facebook..

note: woohh selesai gak tag aku nih... lama giler aku ambil masa nak siapkan.. kira2 dalam 7 jam setengah.. sbb tadi aku dah buat nak separuh siap.. tiba2 blackout plak kat umah aku.. pastu aku pun naik bebai dah panas mcm dalam sauna dlm umah.. alih2 aku bawa nabil p jejalan kat klcc.. tapi betul la tuhan itu maha adil.. ngamuk panas nyer pasal.. alih2 sampai depan klcc hujan selebat alam.. errmmm terus tak leh nak gerak kemana2.. apa lagi aku usung nabil meronda dalam klcc jer laa.. nak shopping pun tak der yg menarik.. last week baru shopping.. layan jer laaa...then balik dari klcc g jumpa dentist kat setiawangsa.. woww baper lama u tak dtg jumpa dentist nih.. alamak sorry doc.. dah dekat setahun rasanya.. heheh tak sempat la doc.. waaa dah boleh senyum besar.. gigi dah putih bersih... dah balik umah baru la sempat aku sambung jwb soalan tag nih...tgh syiok dok layan blog.. boss aku call la pulak.. adoiii nurul.. u kena kerja esok, lusa dan seterusnya.. woo boss dah lupa ker? isnin nih raya la boss.. saya nih isteri org boss mestilah kena siapkan apa yg patut nak raya nih.. ishh biar betul sket boss aku nih... adoii nih yg tiba2 aku rasa cam nak sakit gigi balik jer..arghhh bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Thursday, November 27, 2008

kami di alamanda

ahad lepas aku dan suami ada jemputan kahwin anak salah seorang kawan suami di dewan canselleri, presint 15, putrajaya. tapi memandangkan kami dtg awal.. so pengantin pun belum sampai lagi.. tak dapat la nak mengabadikan gambar2 di majlis itu..Alang-alang dah sampai ke putrajaya, mcm biasa kami bertiga ronda-ronda di sekitar alamanda.. sempat jugaklah aku snap kan gambar nabil bersama ayahnya.. ermmm nabil nih tak adil tau.. tak der pun gambar ngan mama...

nabil ngan ayah lagi ditepi tasik..


nabil disisi ayah


hensemkan nabil


last sekali ada jugak gambar mama ngan ayah... hehehe

Sunday, November 23, 2008

bila nina tunjuk bakat..

nina mmg suka menyanyi.. tgk la nih.. dalam kereta pun jadi... video

Thursday, November 20, 2008

post tertunggak: edisi aidilfitri 2008

disebabkan kebzian yg melanda.. sampai aku jadi terlupa nak post photo2 sepanjang raya lepas.. so pagi nih tiba2 teringat nak post utk tatapan kawan2 semua.. check it out.. :)

nabil & along


ermmm mama geramnya ngan nabil nih.. rasa cam nabil baby jer lagik


aik.. buat per camtuh nabil?


sengih nabil ek...


tiga dara pingitan: along, angah & nina


angah serius jer... senyum arr sket..


nabil pantang jumpa camera.. along pun nak interprame..


nabil ngan ayah(apek) & cik (atuk sebelah ayah)


anak2 bersama suami di pagi raya


kami sekeluarga beraya di pasir mas, kelantan..

Wednesday, November 19, 2008

TAG yang pertama

pagi nih first time aku kena tag... KHAALISH dah tag mak ndak pagi2 lagi yer... ermm nanti jap nak selesaikan persoalan2 yg diajukan...

THREE NAMES THAT FRIEND CALL YOU

Nurul
Na
Nyonya


THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE
010208 - tarikh kahwin
080575 - besday aku
250971 - besday apek a.k.a hubby


THREE WAYS TO BE HAPPY

shopping
jenjalan makan angin
borak

THREE OF YOUR FAVORITE SONGS AS OF NOW
lelaki ini
ruang rindu
hanya kau yang mampu


THREE PERSON YOU MISS FROM YOUR PAST

kawan2 sekolah dolu dolu (heheh dah sah2 lebih dari 3 org nih)


THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE
laptop
handbag
blouse


THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES

menyanyi
layan tenet
baca novel


THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION
tepian pantai
pulau2
shopping paradise


THREE FAVORITE CARTOON/ANIME CHARACTER
upin & ipin
kampung boy
thomas & fren...


THREE MALLS YOU USUALLY GO TO
carrefour
jusco
tesco


THREE FAVORITE DRINKS
sirap
limau ais
teh o ais


THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG
purse
handphone
lipstik


THREE FAVORITE COLOURS
merah
hitam
pink


TOP THREE FOODS YOU LOVE SO MUCH
nasi lemak
bihun sup
laksa

TOP THREE 'THINGS' SPECIAL TO YOU
cincin kahwin
handphone
kereta

TOP THREE ATTITUDES YOU LIKE
kelakar
tegas
berpendirian


TOP THREE FACES YOU LIKE
hubby
nureen, nani, nina & nabil (sorry ek mmg terpaksa lebih dari tiga heheh)


THREE THINGS YOU'LL BE DOING TOMORROW
p kerja
study (exam lagi dua minggu)
layan tenet (update facebook & blog & check email)


TOP THREE WHY YOU ARE BUSY AT THIS TIME
baru abih selesaikan assignment
prepare for exam end of this month
proposal baru byk nak kena siapkan

Monday, November 17, 2008

nabil dan gayanya..





ini la gaya nabil bila dah jumpa benda yg dia suka.. gambar ni di ambil sewaktu kami sekeluarga merayap kat klcc akhir bulan lepas.. sempena ada TISSOT SIMULATOR CHALLENGE.. ermm apalagi nabil mmg tak kan lepaskan peluang.. mmg hobi dia sesangat dengan kenderaan bermotor nih...

Tuesday, November 11, 2008

opis ku...

cantik tak opis aku... cantikkan.. aman damai... heheh

reception area:


pantry level 4:

Tuesday, November 4, 2008

new born...

last week (27 oct) dpt sms dari cousin aku... alhamdulillah dia dah dpt anak sulong.. seorang puteri katanya... ermmm alamak dah mlm nak g tgk pun... kat hospital sg buloh plak tu.. ermm esok dah start kerja... haiyaaa lambat la boleh tgk baby camnih.. weekdays mmg payah sket laa nak g tgk... nampaknya terpaksa tunggu weekend depan laa...

so weekend baru nih.. lepas dah abih exam.. aku ngan family disertai oleh akakku pun turun ke shah alam.. so dapat la tgk baby comel nih... eee geramnya pipi dia.. bila tgk baby jer mula la geram nak baby lagi.. heheheh Intan Nurkamila.. sedap nama puteri sulong ni... semoga menjadi anak yang solehah bila besar nanti.. insyaallah..

comeikan... mcm muka nina laaaa


nyenyaknya tidur...


putihnya diaaa..

Monday, November 3, 2008

selamat pengantin baru....

seminggu dua nih ramai betul yang mendirikan masjid.. minggu lepas saudara ku dari langkawi selamat mendirikan rumahtangga dengan insan tersayang dari selayang.. alhadullillah aku sempat juga laa joint majlis...

farhana & pasangan


semlm bersamaan 2 nov 2008 berlangsung majlis persandingan antara kawan cyber ku iaitu puan darin dan encik plue... dua2 ni merupakan geng KedahOnline... kebetulan pula en. plue merupakan jiran aku.. so aku berkesempatan merasa nasi beriani di majlis mereka....

darin & plue

Tuesday, October 28, 2008

award yg berharga

semalam masa aku tgh study.. sambil2 buka blog.. sekali tgk ada msg kat shoutbox... ermm dari che mat dan ct... ada award untuk kamu, sila ambil di blog kami katanya... ermmm apa yer.. aku pun klik kat link ke blog dia org... alamak teruja nyer bila tgk ada award utk aku.. heheh thanks ya che mat dan ct... nanti satu hari kita jumpa yer.. leh ngeteh sama-sama...

Friday, October 24, 2008

dulu dan kini...


ini gambar tiga bulan lepas


ini gambar minggu lepas

sejak kebelakangan ni.. ramai yang menegur aku dah makin gemuks.. erk! tak sangka kan.. dulu aku nih selalu org ckp keding.. kurus kering.. tp now semua dah tegur apsal ko makin gemuk ek.. aku pun tak tau nak jawab apa.. nak ckp sbb kuat makan.. mmg dari dulu aku kuat makan.. tp yg pasti sejak lepas melahirkan nabil.. mmg berat makin bertambah.. dan kesimpulan yang dapat aku buat.. bersalin secara normal lebih mudah utk maintain berat badan.. ni semua gara2 operation la buat badan aku memberat jer... nak control makan pun susah.. sbb aku nih mmg jenis yg kuat makan.. sentiasa jer nak mengunyah.. kalau rasa nak kurang makan aku kena niat nak puasa.. baru aku boleh tak makan.. heheh tp lepas buka puasa.. aku melantak sakan jugak.. ermm camner la nak buat kan... korang ada petua tak utk aku ek? hehehe

Friday, October 17, 2008

labuan oh labuan..

dah lama jugak tak post kat sini.. bz betul sejak balik raya nih.. gambar2 pun byk yg tak sempat nak didownlodkan... dgn kerja yang bertimbun2.. tambah lagi assignment yang belum di sentuh.. alamak lagi dua minggu dateline.. ada lagi 3 subject lum buat apa2... sempat ker nih... aduhhh sakit kepala pikir...



cantik sangat awan pagi tu...

ahad lepas aku ikut boss lagi.. outstation ke labuan.. ermm labuan.. best gak kalau untuk berehat2.. tp kali ni aku ke sana untuk sehari semalam jer.. penat giler rasa.. aku kesana flight pagi ahad then sampai labuan terus pergi site marina labuan. tinjau apa yang patut.. then pergi check in hotel.. lepak2 jap..



ini aku tgh berdiri di atas breakwater...aku dah gemuks kan.. huhuh



kat belakang ni la marina awam labuan.. project yg sedang diuruskan..

kul 3 ptg keluar ke site kg air patau-patau. ermm kat sini best.. sbb jarang2 sekali dpt tgk kg air.. tapi terkilan.. dah dua kali aku kesini.. tak der sapa2 pun nak ajak aku masuk umah.. huhuhu aku teringin nak tgk suasana dalam rumah atas air nih.. huhu apakan daya.. takder org yg kenal nak aku tumpang meninjau..



haa ni aku kat perkampungan air kg patau-patau

huhuhuhu lepas buat lawatan tak rasmi ke kg air nih.. kita org jenjalan kejap ke pesisir pantai manikar.. ermm sini paling best aku rasa.. udara nya nyaman sekali.. tapi frust sbb tak der ambil gambar pun... then agak lewat jugak kami singgah ke Ujana Kewangan (satu2nya shopping complex yg wujud kat sini).. beli apa yg patut. then balik ke hotel dah maghrib.. sini kul 6 ptg dah cam kul 8 mlm kat semenanjung...



haaa udang nih.. sedap... butter prawn yang yummy.. ermmmmm

mlm nya kami semua meneruskan aktiviti rutin bila di labuan.. apa lagi.. anjung ketam laaa.. makan seafood.. wahh best sekali.. tapi lepas makan terus bekejar balik ke hotel.. coz my boss tiba2 sakit plak.. panic juga kami.. sakitnya bukan dibuat2.. nampak cam serius... ermm jam dah lewat.. cari2 klinik 24 jam kat labuan.. aduhh tak der la pulak.. apa lagi Hospital Labuan juga la akhirnya.. cam biasa arr kat emergency unit hospital kerajaan.. masyaallah ramai gila org.. aku dah tak sanggup tgk muka boss aku yg menahan sakit.. dia kena sakit batu karang rupanya.. ermm sian boss.. sabar yer boss.. akhirnya lepas jumpa doktor.. dpt suntikan tahan sakit.. kami balik ke hotel.. time tu dah cecah tengah malam...



masing2 muka poyo jer.. maklum arr dah tengah mlm dok bertapa kat spital lagik..

ermm aku dah sampai hotel.. apa lagi.. terbaring arr.. letih siot.. tp sian member aku sorang nih.. bertungkus lumus siapkan presentation utk meeting esok pagi plak.. tak tidur mlm dibuatnya.. sabar yer za... pengorbanan semua tuh.. akan jadi pengalaman untuk kita sampai bila-bila..

isnin pagi.. lepas breakfast.. aku & ili & budi (mamat paling baik hati kat labuan)melilau kejap kat pasar & kat jeti labuan... cari serba sket ole2 utk anak2 nak bawa balik kl.. then terus pecut ke airport utk flight ke kl.. tinggal la za & my boss yg dlm kesakitan tu utk meneruskan lagi meeting dgn client plak..

sampai airport kl dah kul 1 tgh.. then bergegas terus ke opis.. aku perlu siapkan report penting untuk boss aku lagik.. sbb tu laa aku jadi manusia paling bz buat masa ini... huhu sian kat aku kan.... :(

p/s: gambar2 nanti aku masukkan.. atau korang boleh masuk facebook aku utk meninjau..

Tuesday, September 30, 2008

salam eidul fitri untuk semua....

kepada semua umat islam.. selamat menyambut ketibaan syawal... alhamdulillah sekali lagi kita diberi kesempatan untuk menikmati keindahan dan kesyahduan ramadhan dan syawal.. syukur kehadrat ilahi. kepada semua ampun dan maaf dari kami sekeluarga andai ada salah dan silap.. selamat menyambut eidulfitri.. semoga anda semua bahagia disamping sanak saudara tercinta.

ikhlas dari:

abd. hamid
nurulhusna
nureen hazwani
nureen hannani
nureen husnina
muhammad nabil hakim

Wednesday, September 24, 2008

nabil dah tak sabar nak raya...

comei tak nabil.... :)


nabil tak comel.. tapi hensem kan...


tengok la gaya hero tunggalku... bersemangat sekali nak beraya.. siap bersampin lagi dia haaa... abih la tak berseri nanti raya baju dah pakai awal-awal.. hehe budak-budak kan.. teruja benar bila dapat baju baru... kita dulu-dulu pun cenggitu jugak.. sanggup berjaga tengah malam tunggu mak jahitkan baju.. heheeh korang semua dah siap ke baju raya??? sure dah kan... selamat membuat persiapan raya untuk semua...

Monday, September 22, 2008

selamat berbuka puasa

maaf agak lama tak post.. last week emergency balik kg suami kat pasir mas sbb ayah mertua sakit tenat. dua hari kat sana.. ptg jumaat balik kl semula sbb hari sabtu ada kelas lagik. penat juga rasanya.. sian avanza yg baru ambil dah kena lanyak jalan jauh2.. tak pa.. demi ibu dan ayah.. kuredha...

semlm alhamdulillah dapat buka puasa beramai2 dengan adik, abang dan jugak kakak.. thanks pada kak da sbb jemput kami semua berbuka semalam.. akhirnya dpt gak makan cucq udang versi utara.. sedap giler...







sambil tu semlm juga besday hero tunggalku yang ke 4... so celebrate la sekali..




keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget