Wednesday, February 23, 2011

Al-Fatihah

Pada 22 Februari 1992 (bersamaan 18 Syaaban 1412), hari Sabtu jam 4:00 pagi, ketika berusia 37 tahun, Sudirman Hj Arshad telah kembali ke Rahmatullah di rumah kakaknya Rudiah bt. Hj. Arshad di alamat No.16, Jalan Taban Satu, Lucky Garden, Bangsar Park, Kuala Lumpur setelah 6 bulan menghidap penyakit radang paru-paru (pneumonia).

Jenazah Allahyarham telah dibawa pulang ke Temerloh dan disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Kg. Chengal, Temerloh pada hari yang sama, jam 3:45 petang - di sebelah pusara orang tuanya. Ribuan peminat-peminat setia termasuk Perdana Menteri Malaysia ketika itu Dr. Mahathir Mohamadtelah menziarahi jenazah Allahyarham yang dianggap sebagai satu kehilangan besar bagi dunia hiburan tanah air.

ALFATIHAH UNTUK ARWAH...

Sunday, February 13, 2011

tiba2 cik peah jiwang! isk isk isk




SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


Saturday, February 12, 2011

apa ada dengan 010211

01022011 - tarikh istimewa.. bukan sekadar tahun ini.. tp juga tahun sebelum-sebelum ini dan akan datang.. penuh makna pada tarikh 1 feb di saat warga wilayah persekutuan meraikan sambutan Hari Wilayah... 13 tahun yang lalu aku diijabkabulkan dengan suami tercinta.. sekali lagi pada tarikh yang sama selang 3 tahun kemudian 01012001 lahir puteri keduaku menyerikan lagi tarikh ini.. Nureen Hannani berkongsi tarikh ulangtahun perkahwinan mama dan ayah.. alhamdulillah syukur..

sepanjang perjalanan 13 tahun perkongsian hidup ini, kami dikurniakan 4 orang cahayamata yang menyerikan lagi hidup ini.. Alhamdulillah.. syukur amat sangat.. aku berdoa semoga jodoh dan bahagia ini akan kekal selamanya.. insyaallah..

Friday, February 11, 2011

maafkan saya..

maafkan daku... hehe sbb aku terleka dibuai kerja dan tugas seharian.. blog dah lama tak update.. tinta perjalanan pun separuh jalan jer sempat post.. bila nak sambung balik dah mcm tak besh sbb citer dah basi kan.. okeh tgh2 malam sket kita try cari idea nak hidupkan balik coretan ini.. ok sayang2ku semua... zassssss

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget