Monday, March 9, 2009

hari ini,...

SALAM MAULIDUR RASUL UNTUK SEMUA...

hari nih tiada apa2 aktiviti.. kat rumah pun tinggal aku dan nabil jer.. puteri-puteri sejak jumaat lagi dah ke rumah mak uda.. semalam aku ada mid term exam.. paper management accounting... alhamdulillah boleh jugak jawab... insyaallah sem nih boleh la kot repair pointer yang dah suam-suam kuku tu... :p hari nih hubby kerja.. so aku ngan nabil membuta jer laa.. sedar2 dah pukul 9 pagi.. ermmm bangun jer terus ngadap laptop.. apa lagi kacau2 kawan2 kat FB laa... sambil dgr suria fm.. huhu 25K aku tgh kejar.. heheh dpt kalu.. boleh buat modal.. heheh ini semua gara-gara promote by julie la nih;.. terus aku jadi geram jer ngan duit tu.. hehe sapa2 pun kalau ngan duit sure nak kan.. so kena la usaha.. dan itu yg aku sdg lakukan.. heheh

ermm now tgh update blog usang aku nih.. nabil dok merengek2.. mama jom la kita mandi.. heheh belum mandi lagi rupernya kita ek nabil.. dah kul 11.20 pun... heheh jap nabil.. mama tgh rajin nak menaip ni.. jap lagi lps mandi kita g kedai.. beli apa yg patut utk isi perut.. lepas tu mama nak sambung assignment yg belum siap.. sabtu ni dah dateline la nabil.. mama lum siap lagi nih.. kang kurang markah mama pulak.. huhu cian kat mama kan..

sambil2 update nih teringat plak dah 3 hari tak call mak.. ermm jap lagi kita call tok ya nabil.. agak2 camner la wan hari nih.. last week tok ckp wan tak sihat pulak.. ermm bila agaknya mama nak balik kg.. asyik bz jer nih.. minggu ni bz ngan exam.. next week ada kelas.. pastu minggu berikutnya pun ada kelas jugak.. pastuh sambung ngan final exam.. aduhh camner ni ek.. nak balik kg camner.. cian kat tok ngan wan.. last kita balik time cuti ujung tahun lepas jer kan.. dah 2 bulan la nih tak balik.. lamanyer kan... ermm nanti la mama nak kena curi2 masa jugak balik.. rindu banget kat tok ngan wan ni....

kg kelantan pun mama dah lama tak balik.. last balik masa Chek meninggal awal tahun lepas.. apa khabar mek kat kg sorang2 lps Chek dah tak der nih... ermm last week pun ayah balik ngan nabil jer.. mama tak dpt ikut sbb ada kelas.. pastu sibuk ngan function annyversary opis mama.. ermmm byk betul masa kena korban... insyaallah selesai semua nih boleh la kita mcm dulu2 kembali...

semlm borak2 ngan hubby.. end of this year kita g holiday la kan.. letih dah bekerja n belajar non stop nih.. kita kumpul duit dari sekarang laaa.. mama ingat nak g singapore laa.. teringin nak ke sana... lagi pun dua tiga org kawan kat sana dah lama menunggu kehadiran kita.. asyik dia org jer turun sini kan.. kena la kita plak ke sana... insyaallah akhir tahun nanti kita ke sana.. tp tu semua tgk budget laa.. kalau bonus tahun nih lebih.. boleh laa.. heheheh

ok laa.. dah byk melalut nih.. nak g mandi dulu.. jom nabil kita mandi sesama... chowwww

Wednesday, March 4, 2009

pengalaman pertama..

maaf kawan-kawan.. lately nih sibuk amat..sibuk ngan kerja d opis.. sibuk ngan urusan anak2.. sibuk ngan study,.. exam dah dekat.. assignment belum siap.. semua berserabut dlm kepala.. sian blog nih dah lama tak di update.. kak kam.. thanks remind me updating this blog.. hehehe hari2 ingat nak update.. tapi mmg tak der masa nak mencelah.. now tgh buat assignment.. tp curi2 jugak update blog ini.. weekend nih ada exam lagik.. harap2 boleh jawap.. padahal satu page pun aku lum baca.. apa nak goreng... hrmmm entah laaa.. apa nak jadi pun aku tak tau.. makin lama study aku jadi makin merosot prestasi.. mungkin sbb umur pun makin meningkat.. alhamdulillah exam lps aku tak der paper yg gagal.. so far belum pernah gagal mana-mana paper lagi.. thank god... :)

ok.. aku nak imbas kembali tentang pengalaman pertamaku... last 2 week.. ofis ku menganjurkan majlis ulangtahun ke 15 penubuhan syarikat sekaligus majlis makan malam tahunan utk semua staff..aku serba sedikit terlibat sebagai ajk utk mlm penuh sejarah itu., dan paling meninggalkan kenangan bagi aku bila diberi peluang atau lebih tepat terpaksa sebenarnya untuk menjadi pengacara pada mlm tersebut. Malam bersejarah bagi aku kerana sudah genap 13 tahun aku berkhidmat di syarikat ini.. alhamdulillah di mlm itu aku digandingkan dengan seorang pengacara yg agak ada nama juga.. Karl Shafek seorang perantara untuk rancangan 'Nasi Lemak Kopi O' di TV9 setiap ujung minggu.. pengalaman bergandingan dgn org yg dah biasa mengacara nih sedikit lain.. 10 minit pertama aku di pentas.. agak kekok .. masih mencari penyesuaian.. alhamdulillah selepas itu semuanya berjalan lancar dan mcm tak disangka.. kombinasi kami pada malam itu menjadikan mlm itu amat-amat bermakna dan ceria sekali..siap ada gelak tawa.. sedikit lakonan dan pelbagai usikan mengisi setiap slot sepanjang majlis.. dan paling aku rasa seperti tidak percaya.. semuanya tanpa skrip.. kami hanya dibekalkan aturcara majlis.. dan lain-lain kami hanya bertindak secara spontan.. alhamdulillah ianya berjaya dan mendapat pujian juga dari teman-teman.. thanks ya kawan-kawan atas kepercayaan.. dan paling aku terharu bila boss aku sendiri pun memberi pujian.. amat-amat bermakna sekali...

ermm kenangan yang tak mungkin aku lupakan... ok.. cukup dulu utk mlm nih.. nanti sambung lagik.. nak kena sambung assignment lagik.. heheh ok... bye2 dulu ya... adios...

photo di sekitar majlis:

bermula red carpet utk pasangan pengacara :p



acara bermula....



yeahh mari kita berjoget..



antara yang dipersembahkan...



ini semua antara staff yang hadir...

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget