Friday, September 30, 2011

20 days to go!

wahh apa citer hari ni?? it's friday! i love friday! yahooo esok weekend... yeahhh korang tgk la aku.. betul2 giler suka kalau friday tau.. maklumlah leh berkubang kat umah dua hari.... tak kisah la dpt jenjalan atau pun sekadar berkurung kat umah.. tapi yang pasti namanya weekend.. a lot of things to do.. alaa jangan la nak gelak2.. korang pun sama kan! aikk geleng kepala pulak. alaaa konon laa.. padahal dalam hati korang pun nampak berbunga riang tuu kan... tinggal malu nak melompat sakan jer kan! kan! kan! sapa agree aku sayang dia! hahaha

ok.. back to the topic asal.. cehh belagak cik peah a.k.a nyonyacyber yang poyo.. hahah apa kena mengena dengan 20 hari ni sebenarnya ek.. cer teka cer teka (oops nanti bang ucop caj aku sbb pakai trademark dia haha) alaa saja kan nak suruh korang teka2 plak.. padahal ayu (kawan baik aku kat jepun) sure dah gelak2kan aku.. mcm la tak tau.. nak suruh teka konon ek...padahal semua orang dah tau pun... poyojerkan aku hahaha sebenarnya lagi 20 hari nak holiday panjang sket... dan langkah pun panjang jugak lah.. so this year dah plan pun nak ke Spain, Swiss n Portugal.. menjelajah 3 lagi negara asing yang tak pernah ku jejak.. so now tengah pecah kepala menyusun itenary untuk fitkan dengan masa dan paling penting budget... motipnya banyak tempat masa terhad budget ciput hahaha gilerkan! bagi yang pernah ikut trip backpackers sure faham macam manakan... tp pengalaman tu yang besh dan bermakna..

mungkin kali ni trip aku yang terakhir dengan kawan-kawan.. next year rasanya dah tak joint kot.. nak kena pikir banyak benda lagi next year. anak-anak pun dah besar,, so banyak benda nak kena uruskan.. planning untuk family kena teruskan... then aku bercadang nak sambung master.. so kena la focus betul2kan.. abih master nanti ada rezeki boleh sambung lagi jalan2 tapi dengan family la pulak kan... :)

okay bercakap pasal trip dan siri-siri jelajah aku ke bumi asing nih.. aku terasa nak jugak kongsi dengan korang suka duka jenjalan tempat orang ni kan.. agak2 korang nak ker baca? hahah kang balik2 ayu jugak kena baca tau.. sian dia.. asyik dia jer kena baca blog ngarut aku nih ahahaha (hang jangan marah aku tau ayu!)kalau korang sudi nak baca next week aku mulakan story aku pasal jelajah tempat orang yer.. kalau korang nak baca laa. kalau tak nak.. tak jadi lah aku karang karangan 180 patah perkataan aku tuh.. hehehe so sapa setuju angkat tangan tinggi2 yer.. hehehe

okaylah.. cukup dulu sampai sini.. nak kena sambung kerja jap.. nanti kita citer2 yer.. bubyeeee... tapi sebelum tu meh ler jeleskan gambar salah satu tempat yang bakal aku terjah bulan depan nih yer! hehehehe

Mont Blanc, Chamonix, France
amacam? ada jeles tak? hahah actually nih kat france.. sempadan antara france, swiss n italy.. insyallah aku akan jejak kesana juga :)

Thursday, September 29, 2011

pst! pst! pst!


hahaha pst! pst! pst! bukan ada citer apa.. sebenarnya nak bagitau uolls... kami dah ubah2 sket ropa paras blog kami nih.. hangpa semua nampak tak header atas tu ada gambaq cun tuh! kalau hangpa perasan ada unsur2 japan sket kan.. haaa tu la hasil kerja kawan baik kami dari jepun! ayu namanya.. seayu orangnya tau... dia kesian tengok blog kami dogoi jaa.. hahah hangpa paham dah maksud dogoi nih.. dogoi nih kira org kedah maksudkan kosong tak dak apa laa.. bogel la lebih kurang hahahah nih dah dia bagi header lawa nih.. boleh la kami tepek.. tu yang berubah ropa sket blog kami hari nih.. tenkiu ayu!!!! sayang ko... lagi sayang kalau aku dpt jumpa hang kat jepun hehehehe

ok babaiii nanti kita sambung citer lagi okay!!!

::Twitter::

morning uollss! wahh pagi2 mood ceria.. haruslah kan... nak maintain muda kena selalu ceria.. keh keh keh poyo jer aku nih.. okeh pagi nih nak citer pasal apa ek... aku ni selalu la sgt camnih.. beria nak berblog.. tapi bila nak mula mengarang jer ishh apa nak tulis ek.. hahaha tak der idea jer.. oklah.. sebab pagi nih awal-awal dah terjah blog kawan terbaikku yg cun melecun itu... sapa lagi kalau bukan ayu dari jepun!!! sebab dah ada citer tentang twitter kat blog ayu so aku teruskan lah citer penglibatan aku dengan satu lagi social network nih yer :)

aku mula-mula joint twitter nih since March,2009 itu menurut apa yg aku register id kat twitter laa.. macam biasa aku maintain guna id nyonyacyber hahah tu nickname terbaik dan paling lama kekal di alam cyber tau.. rasanya sejak zaman irc lagik pakai nama tu.. :) tapi rasanya time tu aku register jer.. tapi tak pandai guna pun.. hehe then rasanya aku mula giler pandai tweet2 orang nih lately sejak akhir tahun lepas kalau tak silap..

dalam list twitter yang aku follow ni ada pelbagai golongan.. ada artis, ada friend dari FB, ada sedara mara, ada ahli politik kiranya macam-macam group ada.. meriah sket timeline.. hahaha tapi tak der la ramai mana pun... aku punya follower pun tak ramai..


okay citer bab twitter nih aku kadang2 lebih suka twitter dari Facebook sebab bagi aku ianya lebih interaktif.. and lebih fokus.. macam Facebook agak umum sket kan... itu pandangan aku lah kan.. di laman twitter nih jugak lah aku dapat ramai kawan2 yang macam2 latar belakang... rasa meriah hidup.. so korang kalau rasa-rasa nak meriah hidup meh leh follow me hahah nanti i follow u semula :)

p/s: ehh kena stop dulu citer daa... mau sambung kerja! hahah nanti next entry kita citer benda lain plak yer!

Tuesday, September 27, 2011

i love u

wahh tiba2 hari nih aku mood cintan cintun plak ek.. actually dua hari lepas bersamaan 25 September 2011 genaplah usia 40 tahun suami ku tercinta,, uishhh dah tua ek? hahah tak la kan.. lelakikan selalu ckp.. life begin at 40 kan.. korang mesti gelakkan aku kan.. dah dua hari birthday suami baru nak post entry.. ishh apa punya tak romantik la isteri sorang ni.. actually dah terniat nak menulis sesuatu untuk insan yang tersayang itu.. tapi disebabkan ahad lepas agak sibuk melayan anak2 yang tak berapa sihat.. then semalam pulak isnin macam biasalah.. hectic monday.. arghh mencik mencik tau... then pagi nih baru ada sket masa nak mengarang... so ini lah hasilnya..


A - Aku amat menyayangimu
B - Biar apa jua masalah melanda
D - Diriku tetap kuabadikan untukmu..

H - Hanya dirimu menjadi pembimbingku dan anak-anak
A - Akan ku pastikan kebahagiaan milik kita bersama
M - Mimpi indah pastikan menjadi nyata
I - Impian dan harapan kita sekeluarga
D - Doa berpanjangan untuk kita mencapainya..

p/s: korang jangan gelak2kan aku tau... aku nih hati keras tak pandai nak berpuitis sebenarnya.. hehehe itu jer lah ayat paling puitis boleh dibuat pun.. ekekee..

Wednesday, September 21, 2011

Happy Birthday Anak Mama Sayang

Hari ni 21 September 2011 genap 7 tahun usia anak bongsuku merangkap anak lelaki tunggal kami... semoga Nabil terus membesar menjadi anak yang soleh dan berguna hendakNya.. insyaallah..

Tuesday, September 20, 2011

trip to terengganu

alhamdulillah weekend lepas kita org sempat ke Kerteh, Terengganu.. actually sempena majlis pertunangan anak buah kepada suamiku.. kiranya ni majlis pertunangan pertama cucu mertua ku lah kan.. so agak gilang gemilang jugak meriahnya bila semua sanak saudara berkumpul.. short trip kita orang sebab pergi jumaat pagi sempena cuti hari malaysia, then sabtu malam dah gerak balik kl.. tak dpt nak berlama2 di sana disebabkan ada kerja2 yg perlu dilunaskan di kl... so next time harap2 dapatlah we all bercuti puas2 di sana. sbb bagi aku kat sana mmg cantik pantainya... so sangattttttlah teringin nak bersantai2 dipasiran pantai keh keh keh...

tapi sebelum bertolak ke terengganu pagi jumaat tu, ada satu kejadian cehhh kejadian ke tragedi ek... hrmmm kiranya satu ketika yang membuatkan mood nak bersukaria untuk berholiday agak terbantut.. huhuhu keter kena sondol plak... huhu sadis tau.. sayang sayang keter ku itew.. belum pernah lagi kena sondol sejak guna 3 tahun lepas... tiba2 jer ada apek tua mana tah sesuka hati dia gedebushhhh sondol dari belakang time kita orang berhenti kat traffic light.. agaknya apek tua tu rabun tak nampak lampu ker apa pun aku tak tahu lah kan... hrmm apa nak kata lagi.. redha jer lah... so calar la buntut keter kesayangan itew... ada sket kemek.. owhhh duit lagik.... aku minta apek tu bayar boleh plak dia buat muka sadis tak berduit.. adoiii stress tau.... ok tinggalkan citer sedih tu... now sambung kisah gumbira la kan.. sbb bagi aku apa yg terjadi dah terjadi.. kun fa ya kun.. yg terjadi kan tetap terjadi.. setiap yg berlaku itew ada sebab dan musababnya.. haruslah redha semua itew okay! cehhhh giler tenang aku keh keh keh padahal masa time apek tu langgar aku lah yg paling mengamuk hahaha...

okay berbalik pada citer trip ke terangganu semula lah kan... so sampai sana jumaat petang kita orang stay kat Kertih Inn sbb kat area Kertih mana ada hotel besh2 kan.. so Kertih Inn ni kira ok la jugak.. actually tak nak susahkan family abang iparku sebab ramai keluarga yang bertandang.. so better la kita orang stay kat luar jer..

simple jer bilik nya..

sabtu berlangsunglah majlis yang meriah juga kiranya sebab kita orang bergotong royong masak beramai2.. maklumlah suamiku ada 10 orang adik beradik.. so bila semua berkumpul memang sekejap jer siap gotong royong masak memasak.. aku cam biasa laa tukang jadi penyibuk jer lebey.. hahaha so layan lah gambar2 majlis tunang anak buah ku ini... layannnnn!!!

rajin tak cik abangku siang ikan untuk buat kuah laksa.. heheh bini rajin nak bergambau jer.. :p

pelamin dah siap.. orang sekarang tunang pun siap pelamin kan..

kami anak beranak :) sila abaikan mukaku yang tembam itew huhuhu

pasangan tunangan..

so ni jer gambar sempat ambil di tepian pantai :)

cantikkan! macam gold coast plak heheh



yeayy!!! dapat ketam!!

Wednesday, September 14, 2011

Open house raya 2011

Sebetulnya aku dan hubby x bercadang pun nak buat open house tahun ni.. yerlah ekonomi pun tgh gawat sket ni kan. Lagipun anak sulungku tgh kalut dgn exam Upsr kan.. So mmg awal2 dah decide x nak buat open house. Tapi bila balik jer dari kampung lepas abis cuti raya.. Ada jer kawan2 yang call nak dtg beraya.. Alamak camner ni.. Then discuss ngan hubby.. Kalau x buat open house nampaknya kita akan menerima tetamu setiap weekend dan ada juga mlm2 weekday yg akan dgg beraya.. Hrmmmm letihnya rasa nak kena prepare umah setiap hari hahaha bukan apa.. Umah ramai budak2 tgh membesar ni kan paham2 jer la.. Tahap huru haranya boleh tahan la jugak :p So aku dan hubby akhirnya akur.. Tahun ni kena la buat open house.. Memandangkan kami ramai kawan2 rapat kat kl ni.. So kalau buat open house sekurang2nya dpt layan sehari tu semua kawan2 kan.. Tak der lah nak kena standby hari2 kat umah hehehe maka tercetuslah open house yg ala sederhana sbb tahun ni tak ambil katering cam tahun lepas.. Sbb rasa cam lagi bermakna bila dpt menjamu dan menghidang masakan hasil tangan sendiri pd tetamu.. Heheh walaupun aku tak pandai masak pun sebenarnya hahaha korang pun tahukan hari2 mmg hubbyku yg ambil alih kerja2 masak kat dapur tu.. Hahah tu la salah satu sebab aku tak pandai masak :p tapi demi kawan2 kan aku masak laksa utara.. buatkan ketupat palas, rendang ayam, nasi himpit, kuah kacang special dan my sis sudi buatkan caramel utk dihidangkan..

Disebabkan rumah yang agak sekangkang kera so aku n hubby taklah jemput semua orang hehehe sesak sgt umahku rasanya.. We all jemput kawan2 yg agak rapat n bbrp org kawan Fb yg dah lama keep in touch tp x pernah jumpa.. Sorry amat2 pd yg tak sempat dijemput ya.. Jemput an terhad tu pun sampai tgh mlm juga melayan tetamu.. Letih tapi besh sgt bila nampak muka kawan2 dtg. Thanks ya pd yg sudi dtg..pada Hafiz Hamidun juga yg sudi singgah umah kakak yer.. Pada yg x sempat dijemput insyaallah tahun depan jika ada rezeki lebih aku jemput semua ya.. :)

So cam biasa meh layan gambar2.. Sorry lagi sbb gambar pun x byk sbb sibuk layan tetamu kan heheh

nabil tolong mama buat ketupat palas.. hebatkan dia.. hahah

antara hidangan yang tak seberapa..


special untuk kanak2 hehe

hafiz hamidun in da house!

faizul n wife

en. khalid n family!

antara tetamu yang datang.. thanks uolls!

nani n hurri!

jiran2 yang sudi dtg thanks!

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget