Sunday, December 21, 2008

entry tertunggak yg tak sempat nak diupdate...

tak tahu kenapa.. sejak beberapa bulan lps.. mmg aku bz sesangat.. bz ngan kerja, bz ngan study, assignment, exam and as usual.. bz ngan kehidupan berkeluarga... byk benda yg aku nak post kat blog.. tp tak kesampaian.. ada yg aku terus terlupa pun yer... penuh halangan bila nak post entry... kadang2 aku dah bersemangat.. tiba2 pc plak buat hal.. maklumla pc kat umah tu dah minta tukar baru.. kat opis mmg tak sempat nak upadate apa2 pun... kadang2 pc ok.. connection internet plak problem.. mcm2 hal...ermm pagi nih tiba2 rasa rajin plak nak mengimbas apa yg belum aku postkan.. so korang baca la apa yg ada yer... hehhee

selasa 16 dec, 2008

lebih pukul 5 ptg.. my sister kak wie call.. na.. ayah masuk hospital tadi.. mlm nih nak kena operate.. nampak ayah letih sgt.. td lepas dialisis terus admit kat wad.. bila dr x-ray tgk usus ayah dah jatuh ke bawah.. so tak leh tangguh2.. operation kena buat hari ni jugak.. arghhh aku jadi kelam sekejap.. tak tentu arah jadinya.. panic bila dgr berita mcm tu.. sbb condition ayah sejak akhir2 nih mmg agak slow sket.. baru dua minggu lepas ayah jatuh kat masjid waktu balik dari solat jumaat.. then dua hari lepas mak cakap ayah sakit perut.. tak tertahan sakitnya.. aku rasa tak sedap hati.. then lepas dpt call dari kak wie.. aku terus call kakak aku lg sorang.. kak da... ayah masuk spital.. nak operate mlm nih.. jom balik mlm nih nak? ok.. nanti ambik aku kat umah...ok..ok.. aku nak call syam (my adik bongsu) & panie (my brother) kot2 dia org nak ikut balik gak.. dlm kepala dok pikir mcm mana la anak2 aku 3 org kat kg tu.. mak plak kat spital tunggu ayah.. aduhh serabut kepala.. sebelum call syam & panie.. aku call hubby aku dulu.. abg.. ayah masuk spital.. mlm nih kena operate.. jom kita balik... hubby aku cam biasa.. tanpa byk songeh.. ok jer dia.. so aku call syam.. syam aku nak balik kg mlm nih.. hang nak ikut tak.. mlm nih kui baper? aku masih kat opis nih.. lepas maghrib la kita bertolak.. ermm ok..ok.. ambil aku kat umah nanti.. then aku call abg panie.. alamak phone off plak.. call kak wie balik.. dia ckp kak mar (isteri abg panie) ckp.. abg panie tgh main golf.. sbb tu off phone.. alamak dia nih.. time ni la nak off phone plak.. ok tak per.. karang aku call lagik..

then aku terus balik umah.. kemas apa yg patut.. dlm hati serba salah nak bg tau boss esok nak off sbb aku baru jer masuk kerja satu hari sbb cuti exam dari last week.. tp nak buat camner.. emergency kan.. then lps solat maghrib terus keluar rumah.. g ambil syam kat danau kota.. on d way tu aku try call abg panie.. dgr jer suara aku terus dia tanya.. kul baper nak balik.. aku ckp dah on da way.. nak g ambil kak da lagik.. pastuh abg panie cakap.. ok.. lps ambil da hang terus ambil aku...hrmm orait.. then hubby aku ckp.. wohh mama nih,.. kita dah jadi taxi mlm nih.. hhuhuhu ok la abg.. nak wat camner emergency.. huhuh nampaknya lambat sket sampai mlm nih sbb byk destinasi nak kena singgah... then lepas ambil kak da kat jln klang lama.. terus ambil abg panie & kak mar kat shah alam pulak..so semua sekali kami lapan orang termasuk nabil & rizq..kita org bertolak dari shah alam dah dekat kul 11 mlm.

sepanjang perjalanan.. kejap2 akak ku call.. kejap2 adik ipar ku call.. pastuh cousin aku plak call.. alahai.. jauhnyer aku rasa nak sampai... then call mak.. tanya ayah mcm mana.. mak ckp.. ayah baru jer keluar dari operation room.. terus masuk ICU.. risaunya aku rasa.. tp mak ckp ayah dah sedar... cuma dia letih...

akhirnya kami sampai di gurun kira2 pukul 3.30 pagi..

rabu 17 dec,2008

pagi2 lagi dah bertolak ke Putra Medical Centre, Alor Star.. ayah masih kat ICU.. masuk jumpa ayah.. ayah ckp dia letih... aku cuma mampu minta ayah bersabar.. insyaallah semua tu dugaan dari Allah... sampai ptg menemani ayah di hospital.. dah petang baru ayah dipindahkan ke wad biasa..

kami semua bertolak balik ke rumah dah lewat ptg..kemas apa yg patut then bertolak balik ke kl kira2 pukul 9.30 mlm.. lepas hantar abg panie dan syam akhirnya kami sampai ampang pukul 3 pagi...

Monday, December 15, 2008

nabil oh nabil..









nabil semenjak sengsorang jer kat rumah nih.. semakin menjadi-jadi manjanya.. hari2 mcm2 karenah mengada-ngadanya..hampir setiap minggu juga turun klcc.. hari2 turun jusco setiawangsa.. agaknya mcm nih la kot kalau ada seorang anak.. semua kehendak dipenuhi.. alhamdulillah ada 4 orang anak.. so tak der la sgt kemanjan tu... nabil jadi manja just for a few weeks sbb kakak-kakaknya ada di kg.. bercuti panjang sempena cuti sekolah.. tgk la gaya nabil sengsorang kat kl..

Wednesday, December 10, 2008

tragedi selepas aidiladha...

aku bz sgt sgt lately nih.. raya pun cam tak raya.. asyik stay kat opis.. melambak2 kerja nak dibuat.. proposal, tender , report.. bla.. bla.. bla.. arghh tension...sampai kan aku nak post entry utk raya pun tak sempat.. nanti lepas2 nih aku masukkan entry raya ku... hari nih aku nak citer pasal kisah sedey aku dan kawan2 kat opis pagi tadi...

mlm tadi aku dan tiga orang lagi kawan adalah orang yang terakhir meninggalkan opis.. kira2 dalam pukul 9.. lately nih kita org selalu sgt balik lewat.. kadang2 ada sampai kul 2 pagi pun ada.. dah kunci pintu semua kami dgn keletihan pun balik ke rumah masing2.. then esok pagi aku sepatutnya masuk opis awal sebab aku dah janji ngan bos aku nak jumpa dia awal pagi.. memang hari2 pun aku yg org pertama datang opis.. dan aku juga yg jadi tukang buka pintu... before 8 pagi mmg aku selalu dah ada tercongok kat opis tu.. tapi entah naper pagi tadi aku letih sgt.. so terbangun tidur agak lewat sket.. ditambah pulak ngan nabil merengek2.. buat perangai tah apa2.. sejak tinggal dia sorang kat umah.. hari2 ada jer perangai manja dia.. so kita org pagi nih keluar lewat la sket dlm kul 8 pagi.. selalu time tu aku dah mmg ada kat opis.... masuk jer jln ampang tiba2 plak jammed.. tah apa2 cuti2 sekolah boleh jammed.. selalu clear jer.. pastu sampai jer kat ampang betul2 kat depan stesyen lrt.. kira2 dalam pukul 8.10 pg... hp aku dah berbunyi.. mula2 sony W200i bunyi.. tak sempat jawab dah senyap.. pastuh sony Z600i plak bunyi.. alamak.. boss ker call adoiii mati la aku dah lewat...sekali tgk.. opismate aku Za call.. apahal plak miinah nih call.. mc ker, el ker? selalu budak2 opis nih pagi2 call mesti benda2 camtu laa.. tapi dgr suara dia cam ada panic2 sket..

za : kak nurul.. mlm tadi kunci opis nih ok ker?
aku : naper? ok jer.. kunci semua pintu..
za : apsal shuttle nih kunci dia cam terkopak jer.. mmg dah rosak ker..?
aku : eh tak laa.. mlm tadi elok jer.. mana der plak rosak.. iskk aku dah tak sedap hati nih,... jap.. jap.. aku call firdaus jap nak confirm.. sbb mlm tadi shuttle tu dia yg kuncikan...
za : ok..ok.. za takut la nak masuk opis nih.. cam kena kopak jer.. ermm tak per.. tu nampak halim dah dtg.. ajak dia temankan laa masuk dlm..
aku : ok..ok...

pastuh aku pun call la plak firdaus..sorang lagi opismate aku yg sama2 balik ngan aku mlm tadi..

aku : daus.. mlm tadi ko kunci shuttle tu ok tak?
daus: naper kak nurul? ok jer.. tak der apa2 pun..
aku : za call kak nurul tadi.. dia cakp kunci shuttle tu cam kena kopak..
daus: la yer ker? iskk ni mesti dah kena pecah masuk.. mlm tadi elok jer lagi kunci tu..
aku : ok..ok tak per.. aku nak g opis dulu.. nanti apa2 call balik..
daus: ok..ok

selang seminit.. za call aku balik...

za : kak nurul.. uwaaaaa (dia dah start nangis) habis la kita.. semua pc kita dah kena curi...
aku : hah! habis la aku.. tender aku kena submit before kul 4 ptg nih.. financial nyer part aku belum print.. technical aku dah print habis mlm tadi.. adoiiii mati oooo.. apa nak jawab kat dato nih.. harap2 dia tak comment satu copy yg aku bg dia mlm tadi.. boleh aku photocopy jer yg itu...
za : huhuhu kak nurul... za ada presentation ngan board director Perbadanan Labuan esok nih.. semua benda ada dlm cpu tu... camner nak buat nih...
aku : tak per.. bertenang.. jap lagi kak nurul sampai opis.. ko call ghaz ngan cik taha dulu..
za : ok..ok..

then aku pun dah rasa cam lambat jer nak sampai opis.. patutnya hantar nabil kat nursery dulu.. tp aku terus terjah opis dulu.. ngan2 nabil sekali bw g opis.. bila sampai jer kat opis tgk semua pc dah takder.. meja2.. drawer semua dah bekas kena geledah.. adoiii lemah lutut aku rasa.. abih la segala data2 semua... panic punya pasal.. picture pun aku tak sempat nak snap.. sian kan kat kami semua.. lepas nih mati oo nak kena buat balik semua kerja... uwaaaaaaaaaaaaa

Thursday, December 4, 2008

musim mengetag.. one more tag is coming...

dua hari lps ada kenala blogger baru yg mengetag aku... tp disebabkan aku tersangat bz ngan kerja tambahan pulak semlm ada final exam.. so aku tangguhkan kejap menjawab soalan2 tag itu.. so kiranya hari nih ada sket masa utk aku membayar hutang tag ini.. actually hari nih aku sepatutnya kerja.. tapi pagi tadi bangun jer tidur.. kepala sakit sangat2.. agaknya sebab lately nih asyik lewat tidur.. itu yg jadi tak baper nak sihat.. nabil plak merengek2 tak nak g nursery.. ermm then hubby aku pun ckp.. tak yah la kerja hari nih.. ptg nanti kita g dentist sekali.. sbb dah lama tak jumpa dentist pun... aku pun apa lagik.. lepas subuh jer sambung la tidur balik.. tp sebelum tu sempat la jugak aku sms boss aku.."bos.. saya mc hari nih.. tak sihat.." then sms plak opismate aku.. "kak nurul mc hari ni.. tak sihat" ... pastu sambung tidur... sambil buka tv8 layan hotfm am crew.. pastuh dah tak sedar apa citer.. sedar2 kul 10.30pg.. nabil kejutkan.. mama.. jawa rangers dah abih laa.. nabil tukar 611 yer.. nak tergelak plak aku.. nabil boleh kenal plak AG ngan Kieran Hotfm tu geng jawa rangers.. heheh bijak sungguh hero sorang nih...ok cukup dulu merepek2 nih.. now kita jawab soalan2 kawan baru kita nih...cik maria.. thanks yer cik maria... saya cuba jwb soalan awak...


1. Do you think u are hot?

wow.. of coz im hot.. lebih hangat daripada biasa... :)


2. Upload a pic of u..




3. Why do u like thus picture?

Suka gambar nih sbb aku paling sexy.. heheheh


4. When was da last time you eat pizza?

Ermm bila ek.. oo last month.. masa farewell party my fren..


5. The last song u listen to..

baru jer dgr lagu aizat.. hanya kau yang mampu.. sbb nabil buka dari hp.. so aku terdengar.. hehehe

6. What r u doing right now besides doing this?
aku sedang layan facebook.. sambil layan nabil main lego ngan kereta hot wheel nyer..

7. What name u prefers beside yours?

of coz la nama anak2 aku.. nureen hazwani, nureen hannani, nureen husnina & muhammad nabil hakim..

8. People to tag?

* http://khaalish.blogspot.com
* http://adifashla-selamanya.blogspot.com/
* http://rahmat-sitidelima.blogspot.com/
* http://www.kamsiah-yusoff.blogspot.com/
* http://miraet.blogspot.com/

9. Who is no.1?

my adik ipar yg begitu rajin memblogging...

10. Who is no.3?

itu pasangan suami isteri yg paling mesra dan sporting di dunia blogger..

11. who is no.5?

ini my ex opismate.. dia baru jer pindah kerja tempat lain.. aku suka kawan ngan dia pasai dia tak suka ambil tau hal org.. bak katanya.. cakap bila perlu.. i like!

12.Who is no.4?

ini kawan dari portal kedahonline...

13.who is no.2?

dia nih satu malaysia kenal... adifashla.. yg selalu kena sakat ngan aku kat dunia blogger dan facebook..

note: woohh selesai gak tag aku nih... lama giler aku ambil masa nak siapkan.. kira2 dalam 7 jam setengah.. sbb tadi aku dah buat nak separuh siap.. tiba2 blackout plak kat umah aku.. pastu aku pun naik bebai dah panas mcm dalam sauna dlm umah.. alih2 aku bawa nabil p jejalan kat klcc.. tapi betul la tuhan itu maha adil.. ngamuk panas nyer pasal.. alih2 sampai depan klcc hujan selebat alam.. errmmm terus tak leh nak gerak kemana2.. apa lagi aku usung nabil meronda dalam klcc jer laa.. nak shopping pun tak der yg menarik.. last week baru shopping.. layan jer laaa...then balik dari klcc g jumpa dentist kat setiawangsa.. woww baper lama u tak dtg jumpa dentist nih.. alamak sorry doc.. dah dekat setahun rasanya.. heheh tak sempat la doc.. waaa dah boleh senyum besar.. gigi dah putih bersih... dah balik umah baru la sempat aku sambung jwb soalan tag nih...tgh syiok dok layan blog.. boss aku call la pulak.. adoiii nurul.. u kena kerja esok, lusa dan seterusnya.. woo boss dah lupa ker? isnin nih raya la boss.. saya nih isteri org boss mestilah kena siapkan apa yg patut nak raya nih.. ishh biar betul sket boss aku nih... adoii nih yg tiba2 aku rasa cam nak sakit gigi balik jer..arghhh bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget