Wednesday, March 23, 2011

bila hati terusik..

semalam hari yang ceria..
hari nih bertukar duka..
rencah kehidupan
tapi hati mudah terusik
bila ada yang tersalah anggap..
seikhlasnya kamu semua sahabatku..
maafkan aku..

Tuesday, March 22, 2011

Go Cell International

ok..entry kali ni nak citer pasal kecantikan.. semua orang nak cantik... ada ker yang tak nak cantik. Diperkenalkan (mungkin ada yang dah kenal) produk untuk kecantikan Go Geous dari Go Cell International. Satu-satunya suplement yang mengandungi stem cell buah-buahan iaitu Epal dan Anggur. Mula-mula diperkenalkan produk ini, seperti biasa aku anggap ianya macam produk-produk lain jugak.. tapi bila mencubanya.. perkataan pertama yang keluar selepas tiga hari menggunakannya.. "WAH!! terasa lain kulitku" dulu aku bukan seorang yang menjaga kecantikan kulit seperti perempuan-perempuan lain.. bagi aku cukup lah seadanya.. losyen pun malas nak pakai.. bila usia menginjak umur.. ermm kekeringan kulit dah mula terasa.. kulit cepat kering, tumit mula merekah.. alhamdulillah selepas mencuba GO Geous ianya membantu dalam merubah kulit menjadi lebih bertenaga. Anda perlu mencubanya!memang tak kan menyesal.




pada yang mahu mencuba product Go Geous ini anda boleh menghubungi email saya nyonyacyber@gmail.com atau anda boleh message di facebook saya http://www.facebook.com/nurulhusna.hussain atau anda boleh tinggalkan pesanan di chatbox disebelah. TIDAK RUGI MENCUBA DEMI KESIHATAN ANDA!

Saturday, March 12, 2011

Melaka International Motorsport Circuit

Untuk anda yang berminat mencuba sukan go-kart, anda dijemput untuk mencuba kehandalan anda di Melaka International Motorsport Circuit (MIMC). MIMC baru dibuka semula dengan kadar harga yang berpatutan. Menurut Pengurus Besar MIMC caj yang dikenakan untuk sukan go-kart hanyalah RM5/3 laps. Kepada anda yang ingin mengetahui lebih lanjut aktiviti di litar MIMC ini bolehlah lawat laman FB Mimc Melaka untuk update terkini. Bagi anda yang berminat untuk menganjurkan sebarang event yang berkaitan dengan sukan permotoran ini juga sangat dialu-alukan.







Tuesday, March 8, 2011

Jay Jay : Permaisuriku (HQ Audio)

selamat hari wanita untuk semua wanita2 di muka bumi ini.. anda memang hebat!





Monday, March 7, 2011

Hari Terbuka ATM

salam semua..

hari ni nak citer ttg xtvt weekend kali nih.. semlm Ahad 6 Mac 2011 sempat juga la aku tunaikan permintaan anak bujangku sorang tu siapa lagi kalau bukan si Nabil.. beria2 dia nak tgk abang2 askar ni tau.. actually dia suka sgt nak tgk kereta kebal semua tuh.. so sempena Hari Terbuka ATM yang dah berlangsung semenjak 4 Mac lagi di Dataran Merdeka, aku pun bawa la dia ke sana pada hari terakhir. Seawal jam 7 pagi lagi dah terpacak kat Dataran Merdeka sbb nak cari port yg besh dan sesuai.. semangat tul Nabil hari minggu bangun awal2 pagi.. So kami bertiga, aku, nabil n nani (my second daughter) jer yg turunnya, along n nina cam biasa ikut mak uda lepak kat umah laa.. tak nak bangun awal pagi.. my hubby as usual.. kerja n kerja n kerja.. so mama jer la temankan adik yer...

ok meleret2 plak makcik nih citer yer.. kira-kira jam 9 pagi bermula la perarakan abang-abang askar ni ..fuhh dah rasa cam perbarisan hari merdeka jer tau.. siap stage dan crowd yang ramai sekali.. perarakan disertai pelbagai kor ATM termasuk segala jentera2 yg ada termasuk mesin dobi askat pun berlarak sekali.. hahaha kelas gitu.. then nabil paling suka bila part yg ada kereta kebal.. pastuh ada payung terjun and etc. so tak der idea nak mengarang okeh tgh2 lunch ni tak makan lagi.. hahaha mai kita layan gambar jer la yer..

hehe sambung lagi nanti kalau ada idea.. :p









Saturday, March 5, 2011

the tun hussein onn national eye hospital


lately ni mmg tak der idea langsung nak update blog.. sbb tu jugalah blog ni penuh dengan post klip2 video lagu.. tah apa2 la kan aku nih.. hahaha.. ok.. hari ni mau citer weekend ni punyer acara..

pagi2 lagi sudah memujuk nabil sbb nak bawa dia jumpa specialist kat THONEH. Pada yg belum kenal siapa nabil.. Muhammad Nabil Hakim adalah anak bongsuku.. anak lelaki tunggal yg menjadi kesayangan kami semua.. Nabil ni sejak lahir lagi ada problem sket pada mata dia.. pendek kata dia nih rabun ya amat la.. sejak umur dua tahun powernya 300 now dah masuk 7 tahun makin naik menjadi 700.. adoiii dunno what to do.. usaha ttp usaha..

dan atas usaha ni juga la sepakat bawa nabil ke sini sbb kawan2 dok citer kat sini bagus.. sebelum ni nabil treatment kat HUKM.. bukan nak ckp tak bagus.. sebenarnya ok juga kat HUKM tu.. cuma biasa la government hospital.. byk yg tak puas hati.. dgn ramai umat manusianya.. dgn buang masanya.. dengan tak puas hatinya.. tak puas hati sbb setiap kali pergi treatment doc lain2 yg ambil kes.. jd paham2 jer la.. need to story from a to z setiap kali mau check.. ponat makcik.. tu belum lagi kes surat or report dari specialist luar hilang la apa la.. ermm entah laa.. mungkin sbb ramai sgt patient kot.. so mcm2 hal boleh jadi.. so tak nak la blame sapa2.. jalan mudah try cari second opinion.. so me n hubby try la kat spital berbayar nih.. walaupun poket tgh kering giler.. tp sbb anak2 ku rela korek mana yg patut.. ngeh ngeh ngeh

ok.. now balik pada citer asal.. semalam dah call minta buat appointment utk jumpa doc.. then reception yg ambil call minta aku pilih doc mana nak jumpa.. adoii masalahnya aku mana tahu mana doc yg ok.. tp bila dia sebut senarai pakar2 yang ada.. aku belasah jer la nama yg agak2 leh kot.. hahah so aku pun pilih la Dr. Azhar Zainudin..so appointment set kui 11.30 pg.. then hari nih ngan nabil wat perangai tak nak jumpa doc.. dari umah lagi dah muka masam mencuka.. sbbnya dia fobia mau jumpa doc.. tiap2 kali g HUKM mesti kena titik ubat kat mata.. sgt lah pedih katanya.. sbb tu dia tak nak.. so aku pun pujuk la dia baik punya.. hahaha siap ckp.. kat spital baru nih tak der ubat2 titik mata tu sayang.. nasib baik la dia nak percaya ckp mama dia ni.. hehe so sbb jem kat federal highway tu.. cam biasa la saturday.. hari jem nak2 plak kat depan mid valley tu kan.. so sampai spital ngam2 jer kul 11.15 pg.. selesai urusan registration.. naik la kat tingkat 4 utk jumpa doc.. adoiii ramai jugak rupernya.. sempat la cik abgku lentok dua tiga kali lena kat kerusi.. hehe kul 12.30 baru dpt jumpa doc.. not bad.. ok juga doc nih.. sgt soft spoken.. puas hati setiap inci penerangannya.. yer laa kita dah bayar dia kan.. mesti la dia kasi servis baik punya.. alhamdulillah doc ckp.. nabil kena control pada lazy eyes dia.. kena buat byk2 latihan mata.. operation tak leh buat lagi utk betulkan anak mata dia.. kena tunggu sampai dia dah betul2 matang baru boleh dibetulkan..so now kena check power dia.. sbb glases yg dipakai tu dah calar balar dah.. ermm mcm yg dah ku agak.. power mata dia naik lagi.. dah naik jd 700.. terpaksa la buat spec baru.. nak buat spec utk nabil pun problem juga.. sbb tak semua kedai cermin mata yg ada frame utk budak2 usia dia.. so kena la cari yang betul2 sesuai.. nampaknya kena g kedai cermin mata kat HUKM juga laa..

harap2 lepas ni nabil nak la ikut nasihat doc.. susah juga nak control dia tgk tv and paling susah nak control dia main laptop.. sudah addict ngan laptop itu budak.. hahahah

so itu jer citer utk hari ini.. nanti kita citer lain ok.. mata sudah ngantuk! hahaha salam utk semua.. esok jom kita g dataran tgk abg2 askar berkawad.. !

Friday, March 4, 2011

[MTV] Hafiz - Awan Nano


Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Wednesday, March 2, 2011

Maher Zain - Freedom (Latest unreleased single)


Gathered here with my family
My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn't matter where you're from
Or if you're young, old, women or man
We're here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us

No more being prisoners in our homes
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we've taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we're almost there

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us

I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out load demanding their right for freedom
This is it and we're not backing of
Oh God we know you hear our call

And we're calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, calling for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us


keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget