Tuesday, August 30, 2011

Selamat hari raya maaf zahir batin untuk semua :)

Friday, August 26, 2011

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN UNTUK SEMUA DARI KAMI SEKELUARGA

ABD HAMID HUSAIN
NURULHUSNA MOHD HUSSAIN
NUREEN HAZWANI
NUREEN HANNANI
NUREEN HUSNINA
MUHAMMAD NABIL HAKIM





Wednesday, August 24, 2011

KAD RAYA

dah masuk minggu terakhir kita berpuasa kan.. alhamdulillah.. semoga puasa kita semua sempurna hendakNya.. insyaallah.. okay! kali ni nak citer pasal kad raya.. korang masih mengamalkan tradisi menghantar kad raya tak? sekarang zaman dah moden.. ramai yg hantar virtual kad jer kan.. tapi aku masih mengekalkan tradisi lama menghantar kad kepada saudara mara dan kawan2.. sejak dari sekolah dulu2 lagi aku dah biasa dengan tradisi menghantar kad ni sbb ayahku dulu mmg rajin hantar kad.. siap tempah lagi kad ada nama berderet2 kami 7 beradik. heheh besh bila kenangkan semula kan..

aku tahun ni pun masih mengekalkan tradisi ini.. tp biasalah kan.. sebab kerja yg serabut akhir2 ni.. so kad pun baru semlm aku sempat post



.. so korang yg bertuah dpt kad dari aku tu agaknya lepas rasa nanti kot baru sampai kad tu.. heheh tak kisah la kan! janji tanda ingatan dari aku untuk korang! so pada kawan2 yang tak dapat kad dari aku, dikesempatan ini kuucapkan pada korang semua.. selamat meneruskan dan melengkapkan ibadah puasa..dan selamat hari raya maaf zahir batin untuk korang semua.. :)

Friday, August 19, 2011

kawan-kawan ku sayang

salam untuk semua.. sekejap jer rasanya hari berlalu... dah masuk hari ke 19 kita berpuasa. semoga puasa kita dan amal ibadat kita selama ini diterima Allah hendaknya.. insyaallah.. bulan puasa ni agak kurang berblogging disebabkan kesuntukan masa yang amat sangat.. awal-awal puasa aku amat sibuk dgn persiapan untuk dapatkan ISO certificate untuk syarikat yang aku kerja ni kan.. sapa2 yang pernah ambil ISO ni maybe leh paham la mcm mana banyak songehnya bila nak documented kan segala benda dan nak mensistemkan segala yang kita buat hari2.. sangat2 mencabar.. cuma aku agak bernasib baik sbb ini adalah pengalaman kedua aku menghadapi benda ni.. first time dulu sewaktu aku bersama company sebelum ni.. alhamdulillah berjaya juga.. dan disebabkan kejayaan itu la jugak kot boss aku transfer aku kat company baru ni.. so kena buat lagi sekali.. so terpaksa la aku berkampung kat opis hari2 tak kenal weekend lagi dah.. sian anak2 aku bulan posa makan ala kadar jer sbb mama sibuk sgt. dan aku sgt beruntung sbb hubby aku sangat2 memahami dan sgt2 ringan tulang.. so hari2 dia yang take over dapur.. hehe sedapp dia masak tau.. so alhamdulillah semua dah selesai dua hari lepas.. lepas ni kena maintainkan jer sistem utk terus qualified ISO.. next 9 month lagi audit akan dijalankan..

so itu saja kisah lama tak update ku ini.. semoga korang jangan lupakan aku ya... nanti kita citer2 lagi ek.. Selamat berpuasa untuk semua.. dan selamat menyambut lebaran.. kalau rasa2 nak kad raya dari aku.. sila tinggalkan alamat anda.. insyaallah akan ku balas .. :)

Monday, August 15, 2011

Doa hari ke 15 Ramadhan ...

Ya Allah, anugerahkan kepadaku di dalamnya ketaatan orang-orang yang khusuk, lapangkan dadaku dengan taubatnya orang-orang yang memperoleh ketenteraman, dengan keamanan-Mu wahai Yang Memberi rasa aman kepada orang-orang yang ketakutan.

Tuesday, August 2, 2011

Puasa

Salam ramadhan untuk semua.. Hari pertama dan kedua ini alhamdulillah anak-anak semua dapat puasa dengan sempurna.. Alhamdulillah.. Cuma sian pada Nabil anak bongsuku, first day puasa sebaik berkumandang azan belum sempat minum atau jamah apa-apa juada dia dah muntah-muntah.. Perut terkejut agaknya sebab hari permulaan.. So hari ni dah ok alhamdulillah.. Cuma dia nampak letih sangat sebab sekolah bermula 7.30 pagi dan berakhir jam 4.00 ptg.. Dalam kereta lagi dah tertidur, terpaksa la aku dukung dia sampai ke dalam rumah.. Waktu nak berbuka baru dia bangun p, itupun setelah puas dikejutkan... Sekarang ni hari-hari memikir apa masakan yang dapat bg selera pada anak-anak.. Selalunya time sahur lah dia orang kurang selera makan ni.. So korang apa plak citer puasa kali ni...

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget