Friday, October 17, 2008

labuan oh labuan..

dah lama jugak tak post kat sini.. bz betul sejak balik raya nih.. gambar2 pun byk yg tak sempat nak didownlodkan... dgn kerja yang bertimbun2.. tambah lagi assignment yang belum di sentuh.. alamak lagi dua minggu dateline.. ada lagi 3 subject lum buat apa2... sempat ker nih... aduhhh sakit kepala pikir...



cantik sangat awan pagi tu...

ahad lepas aku ikut boss lagi.. outstation ke labuan.. ermm labuan.. best gak kalau untuk berehat2.. tp kali ni aku ke sana untuk sehari semalam jer.. penat giler rasa.. aku kesana flight pagi ahad then sampai labuan terus pergi site marina labuan. tinjau apa yang patut.. then pergi check in hotel.. lepak2 jap..



ini aku tgh berdiri di atas breakwater...aku dah gemuks kan.. huhuh



kat belakang ni la marina awam labuan.. project yg sedang diuruskan..

kul 3 ptg keluar ke site kg air patau-patau. ermm kat sini best.. sbb jarang2 sekali dpt tgk kg air.. tapi terkilan.. dah dua kali aku kesini.. tak der sapa2 pun nak ajak aku masuk umah.. huhuhu aku teringin nak tgk suasana dalam rumah atas air nih.. huhu apakan daya.. takder org yg kenal nak aku tumpang meninjau..



haa ni aku kat perkampungan air kg patau-patau

huhuhuhu lepas buat lawatan tak rasmi ke kg air nih.. kita org jenjalan kejap ke pesisir pantai manikar.. ermm sini paling best aku rasa.. udara nya nyaman sekali.. tapi frust sbb tak der ambil gambar pun... then agak lewat jugak kami singgah ke Ujana Kewangan (satu2nya shopping complex yg wujud kat sini).. beli apa yg patut. then balik ke hotel dah maghrib.. sini kul 6 ptg dah cam kul 8 mlm kat semenanjung...



haaa udang nih.. sedap... butter prawn yang yummy.. ermmmmm

mlm nya kami semua meneruskan aktiviti rutin bila di labuan.. apa lagi.. anjung ketam laaa.. makan seafood.. wahh best sekali.. tapi lepas makan terus bekejar balik ke hotel.. coz my boss tiba2 sakit plak.. panic juga kami.. sakitnya bukan dibuat2.. nampak cam serius... ermm jam dah lewat.. cari2 klinik 24 jam kat labuan.. aduhh tak der la pulak.. apa lagi Hospital Labuan juga la akhirnya.. cam biasa arr kat emergency unit hospital kerajaan.. masyaallah ramai gila org.. aku dah tak sanggup tgk muka boss aku yg menahan sakit.. dia kena sakit batu karang rupanya.. ermm sian boss.. sabar yer boss.. akhirnya lepas jumpa doktor.. dpt suntikan tahan sakit.. kami balik ke hotel.. time tu dah cecah tengah malam...



masing2 muka poyo jer.. maklum arr dah tengah mlm dok bertapa kat spital lagik..

ermm aku dah sampai hotel.. apa lagi.. terbaring arr.. letih siot.. tp sian member aku sorang nih.. bertungkus lumus siapkan presentation utk meeting esok pagi plak.. tak tidur mlm dibuatnya.. sabar yer za... pengorbanan semua tuh.. akan jadi pengalaman untuk kita sampai bila-bila..

isnin pagi.. lepas breakfast.. aku & ili & budi (mamat paling baik hati kat labuan)melilau kejap kat pasar & kat jeti labuan... cari serba sket ole2 utk anak2 nak bawa balik kl.. then terus pecut ke airport utk flight ke kl.. tinggal la za & my boss yg dlm kesakitan tu utk meneruskan lagi meeting dgn client plak..

sampai airport kl dah kul 1 tgh.. then bergegas terus ke opis.. aku perlu siapkan report penting untuk boss aku lagik.. sbb tu laa aku jadi manusia paling bz buat masa ini... huhu sian kat aku kan.... :(

p/s: gambar2 nanti aku masukkan.. atau korang boleh masuk facebook aku utk meninjau..

No comments:

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget