Wednesday, March 4, 2009

pengalaman pertama..

maaf kawan-kawan.. lately nih sibuk amat..sibuk ngan kerja d opis.. sibuk ngan urusan anak2.. sibuk ngan study,.. exam dah dekat.. assignment belum siap.. semua berserabut dlm kepala.. sian blog nih dah lama tak di update.. kak kam.. thanks remind me updating this blog.. hehehe hari2 ingat nak update.. tapi mmg tak der masa nak mencelah.. now tgh buat assignment.. tp curi2 jugak update blog ini.. weekend nih ada exam lagik.. harap2 boleh jawap.. padahal satu page pun aku lum baca.. apa nak goreng... hrmmm entah laaa.. apa nak jadi pun aku tak tau.. makin lama study aku jadi makin merosot prestasi.. mungkin sbb umur pun makin meningkat.. alhamdulillah exam lps aku tak der paper yg gagal.. so far belum pernah gagal mana-mana paper lagi.. thank god... :)

ok.. aku nak imbas kembali tentang pengalaman pertamaku... last 2 week.. ofis ku menganjurkan majlis ulangtahun ke 15 penubuhan syarikat sekaligus majlis makan malam tahunan utk semua staff..aku serba sedikit terlibat sebagai ajk utk mlm penuh sejarah itu., dan paling meninggalkan kenangan bagi aku bila diberi peluang atau lebih tepat terpaksa sebenarnya untuk menjadi pengacara pada mlm tersebut. Malam bersejarah bagi aku kerana sudah genap 13 tahun aku berkhidmat di syarikat ini.. alhamdulillah di mlm itu aku digandingkan dengan seorang pengacara yg agak ada nama juga.. Karl Shafek seorang perantara untuk rancangan 'Nasi Lemak Kopi O' di TV9 setiap ujung minggu.. pengalaman bergandingan dgn org yg dah biasa mengacara nih sedikit lain.. 10 minit pertama aku di pentas.. agak kekok .. masih mencari penyesuaian.. alhamdulillah selepas itu semuanya berjalan lancar dan mcm tak disangka.. kombinasi kami pada malam itu menjadikan mlm itu amat-amat bermakna dan ceria sekali..siap ada gelak tawa.. sedikit lakonan dan pelbagai usikan mengisi setiap slot sepanjang majlis.. dan paling aku rasa seperti tidak percaya.. semuanya tanpa skrip.. kami hanya dibekalkan aturcara majlis.. dan lain-lain kami hanya bertindak secara spontan.. alhamdulillah ianya berjaya dan mendapat pujian juga dari teman-teman.. thanks ya kawan-kawan atas kepercayaan.. dan paling aku terharu bila boss aku sendiri pun memberi pujian.. amat-amat bermakna sekali...

ermm kenangan yang tak mungkin aku lupakan... ok.. cukup dulu utk mlm nih.. nanti sambung lagik.. nak kena sambung assignment lagik.. heheh ok... bye2 dulu ya... adios...

photo di sekitar majlis:

bermula red carpet utk pasangan pengacara :p



acara bermula....



yeahh mari kita berjoget..



antara yang dipersembahkan...



ini semua antara staff yang hadir...

2 comments:

intanmaria said...

emm..
meriahnya!!

besh la..

yeah..selalu nya 1st experience will be have others experience..
but nak dapat 1st experience ni susah..

=D

nyonyacyber said...

betul tu maria.. mmg pengalaman amat manis.. dan tak sangka berpeluang... thanks to my boss bg i peluang nih...

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget