Monday, February 27, 2012

::Espana Trip 2011:: Part 8 : Madrid

so last destinasi kita orang adalah Madrid.. setelah puas berpusing hampir keseluruhan Sepanyol, Geneva, Mont Blanc dan juga Lisbon, akhirnya kami kembali ke kota Madrid.. kota yang mulanya pada tanggapanku kota maju seperti bandar-bandar besar lain di dunia.. rupa-rupanya Madrid memberi satu kenangan yang menakutkan buat aku..

Kami tiba di Madrid lebih kurang dah tengahari.. setiba di Madrid kami menaiki train menuju ke kota Madrid. hrmm di sini bermula kisah agak duka bagi aku.. :( waktu tgh sesak naik train.. aku dah kena pick pocket... uwaa abih juga la duit dan credit card.. nasib baik passport dan euro ku ada simpan dalam pocket jacket.. kalau tak menangis tak berlagu lah jadinya.. yg aku sedar waktu sesak2 tu ada dua perempuan spain yang himpit aku.. masa himpit2 tu lah dia org seluk beg sandang aku... so dpt la beg duit aku jadi habuan dia org.. huhuhu apa nak buat.. malang tak berbau..

okay. back to citer jelajah Madrid ya.. malas nak ingat pasal kena copek tuh.. sedihh n buat hilang semangat jer jadinya.. :p lepas dah check in hostel.. aku terus la call bank block semua credit card and call my lovely hubby.. down sgt2 rasa masa tu bila teringat balik kes kena copek tu.. actually masa aku kena copek tu kawan aku pun sama kena.. tp dia bernasib baik sbb dia sempat pegang tangan pencopek tu.. so wallet dia terjatuh ke lantai.. selamat la dia.. dah siap refresh sket badan.. kami mula keluar dan meneruskan keterujaan untuk meninjau apa yang ada di kota Madrid.. cuaca ptg dia Madrid agak panas tapi berangin..lepas isi perut dengan kebab kami menaiki train menuju ke Santiago Bernabaeu.. yeahh apa itu??? haa sudah pastilah Stadium pujaan Real Madrid!! so apa lagi lets go tour the stadium jommmm!!!




ok dah abih jelajah stadium kami terus ke bandar Madrid.. disebabkan masa dah suntuk.. so kena la shopping ole2 utk bawa balik ke Malaysia kan.. mula-mula kami menuju ke tempat wajib pergi kat mana2 negara pun.. heheh apa lagi kalau bukan Hard Rock Cafe.. sempat la beli dua tiga helai tshirt kiriman kawan2 di KL.. selepas itu kami mula menjelajah gedung2 membeli belah di sini.. tapi amat sedih sbb di sini gedung2 membeli belahnya tak dibuka sampai 10 mlm mcm kat KL.. pukul 8 dah tutup.. so terhad sangat kami dapat shopping pun.. dan cadang kami esok kami akan kembali semula kesini.. tp sedihnya disebabkan esoknya hari Ahad... byk juga store2 yang tak buka sbb weekend.. mmg pelik betul Spain ni.. weekend la org nak shopping kan.. ditutup pulak kedai.. cuma ada beberapa shopping complex jer yang buka.. butik2 berjenama kebanyakannya tutup hari ahad.


so itu saja xtvt utk hari ni.. kita sambung shopping esok plak okay! haha

the next day pagi dimulakan dengan acara melawat sekitar istana dan juga pasar hari yg agak pemes di sana.. so meh layan gambar ok!


selepas melawat serba sket tempat wajib lawat.. kami sambung shopping di kota Madrid.. tapi disebabkan byk butik2 terkemuka tak dibuka so jimat sket duit hahaha terhad la shopping pun kan.. :)


kalau ke Madrid tak sempurna rasanya jika tak melawat Bullfighting kan.. tapi agak malang sebab tarikh kami disana bukan tarikh perlawanan.. so tak dapat la tengok.. dapat tengok gelanggangnyer sahaja..so layan jer la gambar2 kami kat sana okay :)

siankan tanduk lembu tu lebih muatan yang dok bergayut tu haha

ini lah rupa gelanggang bullfighting di Madrid..

selepas berpoya2 di gelanggang lembu yang agak wangi tu hahah kami melawat pula bangunan senget di Madrid.. ianya dikenali sebagai Madrid Leaning Towers.. the world’s first leaning high-rise buildings. They were built in 1996 and designed by the American architects Philip Johnson and John Burgee. Each building is 115 m tall, or 26 stories, with an inclination of 15º, or more than twice that of the ‘leaning’ (pfft) tower of Pisa... sebab dah agak petang.. dah tak baper nak ceria bergambar pun haha so ini jer la hasilnya!




then agak maghrib juga kami bergerak pula ke stadium Atlatico Madrid.. sebab ada juga kawan dari KL yang kirim minta belikan jersey team ni.. kebetulan malam tu ada game Atlatico utk Piala La liga .. korang yang minat bola mesti tahu semua ni kan.. so meriah sangat suasana malam tu.. kita org terus ke store team ni sbb masa dah suntuk... kena kejar2 beli.. kiranya last customer kot kita orang mlm tu.. hahaha ... dah la lambat.. siap bergambar2 lagi kat dlm kedai.. heheh

so meh layan gambar di sini.. :)


so the next day masa utk pulang ke malaysia.. yahooooo



so sambung lagi kisah lepas ni okay! bye! bye!

6 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aku suka aksi ang kat gelanggang bullfighting tuew....terpegun omputeh tgk aksi ang ngeee....wei pics kecil la kasi large la baru sedap tgk

nyonyacyber said...

hahahah aksi dah ngalahkan bull wahahaha... gambau kecik supaya tak nampak aku besar hahahhaha

Papa Mifz said...

bernabeu...ini stadium musuh team den nih...hehe

nyonyacyber said...

hahhaha musuh pun musuh laa :p

tunoor73 said...

hai kat kite x de buah tgn kerrr....

nyonyacyber said...

buah tangan kena mai jumpa laa.. tp dah lama2 tinggai tangan jer la hehe

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget