Wednesday, December 10, 2008

tragedi selepas aidiladha...

aku bz sgt sgt lately nih.. raya pun cam tak raya.. asyik stay kat opis.. melambak2 kerja nak dibuat.. proposal, tender , report.. bla.. bla.. bla.. arghh tension...sampai kan aku nak post entry utk raya pun tak sempat.. nanti lepas2 nih aku masukkan entry raya ku... hari nih aku nak citer pasal kisah sedey aku dan kawan2 kat opis pagi tadi...

mlm tadi aku dan tiga orang lagi kawan adalah orang yang terakhir meninggalkan opis.. kira2 dalam pukul 9.. lately nih kita org selalu sgt balik lewat.. kadang2 ada sampai kul 2 pagi pun ada.. dah kunci pintu semua kami dgn keletihan pun balik ke rumah masing2.. then esok pagi aku sepatutnya masuk opis awal sebab aku dah janji ngan bos aku nak jumpa dia awal pagi.. memang hari2 pun aku yg org pertama datang opis.. dan aku juga yg jadi tukang buka pintu... before 8 pagi mmg aku selalu dah ada tercongok kat opis tu.. tapi entah naper pagi tadi aku letih sgt.. so terbangun tidur agak lewat sket.. ditambah pulak ngan nabil merengek2.. buat perangai tah apa2.. sejak tinggal dia sorang kat umah.. hari2 ada jer perangai manja dia.. so kita org pagi nih keluar lewat la sket dlm kul 8 pagi.. selalu time tu aku dah mmg ada kat opis.... masuk jer jln ampang tiba2 plak jammed.. tah apa2 cuti2 sekolah boleh jammed.. selalu clear jer.. pastu sampai jer kat ampang betul2 kat depan stesyen lrt.. kira2 dalam pukul 8.10 pg... hp aku dah berbunyi.. mula2 sony W200i bunyi.. tak sempat jawab dah senyap.. pastuh sony Z600i plak bunyi.. alamak.. boss ker call adoiii mati la aku dah lewat...sekali tgk.. opismate aku Za call.. apahal plak miinah nih call.. mc ker, el ker? selalu budak2 opis nih pagi2 call mesti benda2 camtu laa.. tapi dgr suara dia cam ada panic2 sket..

za : kak nurul.. mlm tadi kunci opis nih ok ker?
aku : naper? ok jer.. kunci semua pintu..
za : apsal shuttle nih kunci dia cam terkopak jer.. mmg dah rosak ker..?
aku : eh tak laa.. mlm tadi elok jer.. mana der plak rosak.. iskk aku dah tak sedap hati nih,... jap.. jap.. aku call firdaus jap nak confirm.. sbb mlm tadi shuttle tu dia yg kuncikan...
za : ok..ok.. za takut la nak masuk opis nih.. cam kena kopak jer.. ermm tak per.. tu nampak halim dah dtg.. ajak dia temankan laa masuk dlm..
aku : ok..ok...

pastuh aku pun call la plak firdaus..sorang lagi opismate aku yg sama2 balik ngan aku mlm tadi..

aku : daus.. mlm tadi ko kunci shuttle tu ok tak?
daus: naper kak nurul? ok jer.. tak der apa2 pun..
aku : za call kak nurul tadi.. dia cakp kunci shuttle tu cam kena kopak..
daus: la yer ker? iskk ni mesti dah kena pecah masuk.. mlm tadi elok jer lagi kunci tu..
aku : ok..ok tak per.. aku nak g opis dulu.. nanti apa2 call balik..
daus: ok..ok

selang seminit.. za call aku balik...

za : kak nurul.. uwaaaaa (dia dah start nangis) habis la kita.. semua pc kita dah kena curi...
aku : hah! habis la aku.. tender aku kena submit before kul 4 ptg nih.. financial nyer part aku belum print.. technical aku dah print habis mlm tadi.. adoiiii mati oooo.. apa nak jawab kat dato nih.. harap2 dia tak comment satu copy yg aku bg dia mlm tadi.. boleh aku photocopy jer yg itu...
za : huhuhu kak nurul... za ada presentation ngan board director Perbadanan Labuan esok nih.. semua benda ada dlm cpu tu... camner nak buat nih...
aku : tak per.. bertenang.. jap lagi kak nurul sampai opis.. ko call ghaz ngan cik taha dulu..
za : ok..ok..

then aku pun dah rasa cam lambat jer nak sampai opis.. patutnya hantar nabil kat nursery dulu.. tp aku terus terjah opis dulu.. ngan2 nabil sekali bw g opis.. bila sampai jer kat opis tgk semua pc dah takder.. meja2.. drawer semua dah bekas kena geledah.. adoiii lemah lutut aku rasa.. abih la segala data2 semua... panic punya pasal.. picture pun aku tak sempat nak snap.. sian kan kat kami semua.. lepas nih mati oo nak kena buat balik semua kerja... uwaaaaaaaaaaaaa

7 comments:

CT Delima said...

nyonya..sape nya keja lah tu kan..kalau tau sapa yg amik dah ku tembak ngan senapang patah kepala diorg tu..bior pecah bederai hahaha..jahat tul kan..

Ki Moira said...

bagi sorg sebijik laptop la..
hehe
cane ko wat keje skrg?

nyonyacyber said...

ct : itu laa.. kalau dpt pencuri tu.. nak jer saya pecahkan kepala dia.. geramm sgt2.. habis semua pc diangkut.. menyusahkan org betul...

mira: itu laa aku dah cucuk boss aku minta dia belikan laptop jer sorang satu lps nih.. draughtman jer kasi pc.. senang sket... harga lebih kurang gak...now aku buat kerja berebut laptop buruk ngan taha.. laptop lama hr punya kami belasah.. huhuhu sadis sungguh...

Anonymous said...

We reconcile all kinds of piercing sheer s that chance in a discrepancy of styles, colors and sizes at wholesale price.All [url=http://www.oyeahbridal.com/cheap-plus-size-wedding-dresses.html]plus size wedding dresses[/url]
are second-rate with clothes-horse styles adulterate apparels including originator uniting hole, seaside mixing dresses, connubial gowns, bridesmaids dresses, prom outfits, acquire a win commission skirt dresses & nurse dresses.Even we can providing the services of unscheduled precise footage customization and unshackled increased at near stratum Hope affordable astonishing alloying dresses in the beneficial minute current!empty away rehearse of piquant shopping, accouter to the the out of sight of letters cart as a service to the prominent juncture with the labourers of Oyeahbridal.


http://www.oyeahbridal.com/cheap-prom-dresses-2013.html

Anonymous said...

[url=http://www.broncosnflprostore.com/]Von Miller Elite Jersey[/url]

Your belief in the constant perfection of creation allows you to know that you are successful always because you cannot be anything else Pull from these and then create your own When we do this, we then create what is called an internal representation that we count as the reality of what happen Many will give you a link back on their sale page

[url=http://www.officialtexanspros.com/]Arian Foster Elite Jersey[/url]

The evidence against the evolutionary model is mounting exponentially as opposed to the few finds the evolutionist are claimingThere are many who say that they want enlightenment but few will receive itHaving business partner or planning to start a business with partnership is a always a win-loose factor

[url=http://www.heathmillerjersey.net/]Heath Miller Black Jersey[/url]

Anonymous said...

[b][url=http://www.cheapuggbootsukwebsite.co.uk/]cheap ugg boots[/url][/b] However quite possibly the most critical element is selecting the best purse which would be ideal together with your wardrobe. Below are really a couple recommendations on the identical: louis vuitton women of all ages handbags In the modern circumstance of economic disaster, career reduction and "Bear Stock" placed on effectiveness all around us almost regularly. Everyone seems to be occupied scaling their monthly costs down, and a lot of persons experience baffled: will the dream handbag Louis Vuitton fall away from favor? No need to have stress! We're confident the Louis Vuitton purse with quality and public reliance will definitely retain its legs during this terribly tricky time..

[b][url=http://www.lovelouisvuittonbags.co.uk/]www.lovelouisvuittonbags.co.uk[/url][/b] In my initial true shot at acting I'd a very smaller aspect like a servant keeping a torch in Romeo and Juliet at Hofstra University's World phase. A few hrs every evening, for several weeks, I sat with the complete play to carry my torch and say my a single line: "Who goes there?" Mr. Van Werth, the director, instructed me that aged clich "There are no smaller sections, only compact actors." I didn't believe that him and advised him so.

[b][url=http://www.louisvuittonwalletsmarket.com/]louis vuitton wallets[/url][/b] Several these challenges can be sidestepped should the firm experienced instant use of functioning money. Doing the job cash could enable the organization to include staff members and assets to serve new customers and more substantial contracts. You'll find it enhances a company's power to lengthen 30 to 60 working day cost conditions to their customers..

[b][url=http://www.uggsunitedkingdom.co.uk/]uggs uk[/url][/b] To learn what's occurring at retail, you should very first realize how fundamentally the market has transformed. Because of the close of 2008, the world's populace of high-net-worth people today (HNWIs) - those people acquiring investable belongings of $1 million or more, excluding principal residence, collectibles, consumables and buyer durables - dropped to 8.six million, a 14.nine % fall from 2007, based on the 2009 World Wealth Report by Capgemini and Merrill Lynch Wealth Management. Additionally, HNWIs' prosperity plummeted 19.five p.c to $32.8 trillion.

[b][url=http://www.lovelouisvuittonbags.co.uk/]louis vuittoun outlet[/url][/b] It's the maximum of opulence for the trendy. In 1970, the marque commenced to acquire engaged in scent company. Due to the fact then, it released much as: Resentment fragrance, Eau de Dressing, scent and gentlemen Gall me2 was introduced odorize, erotic, appealing toiletries..

Anonymous said...


[url=http://leinir.dk/spiki/index.php?title=A-Number-Of-Recommendations-For-Jerseys-You-Can-Use-Straight-Away][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://67.222.144.79/index.php?action=profile;u=118937][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://justbabbleon.com/activity/p/514285/][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://www.mcbeanartist.com/index.php/member/62795][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://www.afterhourbikers.com/?L=blogs.blog&article=80933][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget