Friday, July 1, 2011

perlu tak sedih???

korang kan.. kalau buka slip gaji sama kawan2.. pastuh kawan2 melompat keriangan sbb ada perubahan nombot2 dlm slip gaji dia org.. tp korang nyer slip gaji sama jer angka dia cam bulan2 lepas..agak2 nak sedih ker nak tumpang gembira kawan-kawan... cer citer cer citer..


isn't it the worst feeling in the world when you know that you're not good enough...

hahaha aku rasa ada yg mula keluar word2 yg kurang manis kan.. aku pun camtu.. alaa korang jgn nak tipu cakap tak la kan.. tak der org yg tak nak naik gaji nyer kan.. betul tak? hahahah aku mula2 pun camtu.. mmg aku marah sgt.. tp sampai suatu ketika.. aku redha.. semua ni adalah qada dan qadarnya.. ku terima rezeki yg dikurniakan.. malah ada lagi orang yang lebih lagi kurang nasibnya dari aku.. kan.. so skrg mood redha laa.. walaupun dlm hati ni ttp tak puas hati.. sangat2 tak puas hati.. tp apa nak buat.. aku pasrah jua akhirnya.. dah 16 tahun pun aku kerja di sini,.. mungkin dah sampai masa utk aku tinjau2 tempat lain.. berubah angin mungkin.. tp biasa la kan.. dah berusia nih nak melangkah ke tempat lain tu satu risiko yg amat berat utk di tanggung.. dengan tanggungjawab yg banyak.. komitmen pada keluarga mendahului segala2nya.. yang mampu buat masa sekarang ku hanya bermohon pdMu Ya Allah moga dikurniakan rezeki yang berkat untuk diriku dan keluargaku.. aminnnn...

8 comments:

aduka said...

Ni kira org pertamalah ni kan? Apa kess der? Hang namblas thn kat sana.. aku namblas kompeni dah. Ni pun dok ada rasa nak blah lagi.. adat makan gaji.. teman pun dah tak mau berharap dahh.. teman rasa kome kena berubah angin pulak. Tak cuba try test mana nak tau yedak? Dulu2 boss² kome dulu janji nak bg teman boonus projek. Dihantornyer teman ke sana sini.. satu seng pun teman x merasa. Tapi let teman kabor skit. Kome sabo ajerlah.. jangan dibakor ofis kome tu.. bior usin aje yg buat. Nanti teman siapkan lagu karoke kome. Abg lid dah kata proceed. Teman gunalah english education teman nanti buat lirik ya?

Anonymous said...

Entah le peah... aku ni dah lama tak de payslip... slip bank ada la... setakat ni aku puas hati... sebab walaupun aku penat bekerja sendiri... bila check account... hilang rasa penat...

aku bukan buat mlm.. conventional business... untuk permulaan.. kaji kepakaran hang... pass tu fikirkan camne hang boleh buat duit dgn kepakaran hang...

I think that is the best way to avoid this kind of situation. Jgn fikir nak kaya... think how to live happily...

nyonyacyber said...

aduka: hahahh janji2 itu percuma sbb tu org suka berjanji.. aku rasa mmg sudah tiba masa utk beralih angin.. time for me to move!!!!!

Anonymous: yupss betul.. kerja dari keringat sendiri lebih puas hati dari makan gaji.. setiap usaha hasilnya akan lebih berkat.. insyaallah.. masa saya akan berubah jua nanti.. harap saya dapat bersabar..

Papa Mifz said...

that why gaji jgn bukak sama2...p&c...
amin..moga murah rezeki yer..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aku lagik sedey tak der slip gaji pow...uwaaa hentak kaki...ang bertuah dari aku :((

nyonyacyber said...

papa mifz: huhu abih dah boss announce ada revised gaji.. beria la membukanya! huahuahua padan muka sendiri kan! moral of the story jgn teruja tgk slip gaji! hahah

ayu: hehehe hang tak dak slip gaji pun tak paa.. ada bonus musim panas ekekek

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aku rasa ada pro dan kontra jugak la keja or jadi housewife ni...mcm aku duk umah dah buhsan giler ni...

nyonyacyber said...

betul la jugak kan..lama2 jd bosan gak kalau dok umah.. hang ok jugak ada adam leh layan..

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget