Tuesday, November 22, 2011

::Kenangan Lalu::AtHeNs::

Dah habis pusing Istanbul, kami semua fly ker Athens, Greece pulak.. hrmm... aku tak pernah menjangkakan kaki ku ini akan berpijak ke negara asing seperti Greece ini..

dari Istanbul kami terbang ke Athens dengan menaiki pesawat Olympic Air.. tambangnya pergi dan balik dari Istanbul lebih kurang RM500.. tak der la mahal sgt kan..

sampai Athens yeayy!!!

@ Airport Athens

train d Athens

ok.. satu lagi nak citer dengan korang.. Athens ni bandar dia kalau first time sampai.. agak menakutkan.. sebab bangunannya penuh dgn hasil vandalism.. penuh conteng2.. cuba la tengok.. dinding hotel pun penuh conteng yang sungguh tak berseni. Sepanjang di sana.. kami boleh tengok beberapa kali adegan polis mengejar penjahat.. sangat takut sebab di Malaysia tak pernah tengok adegan sebegitu.. sebab tu bila tengok negara luar.. aku amat bersyukur jadi rakyat Malaysia.. :) ecehh tiba-tiba aku patriotik kan hehehe

ini kat depan Flea Market lebih kurang macam jalan masjid india laa.. ada kedai2 jual pelbagai barangan.. tapi tak der la jual tudung2 bagai heheheh

kami menapak dari hotel untuk menjejaki Acropolis yang terkenal di Greece..nak tahu apa itu Acropolis boleh lawat pakcik wikipedia ya heheh http://en.wikipedia.org/wiki/Acropolis_of_Athens

nampak tak bendera di puncak.. tinggi kan.. so nak sampai ke Acropolis terpaksa la panjat bukit sampai ke puncak tu... tinggi sangat.. tapi semangat punya pasal.. haaaa redah jugak!

cantikkan pemandangan bandar Athens ni... ni dah sampai separuh jalan dah.. maintain lagi tau.. tengah2 panas panjat bukit ni... :)

yeayyy!! sampai The Parthenon!!! selalu tengok kat buku sejarah jer.. now tengok kat depan mata :)

yeayyy!!!! sampai puncak akhirnya!!!! besh sgt... kat puncak ni nampak pemandangan seluruh bandar Athens! tapi aku paling kagum bila tengok pakcik dan makcik yang dah tua2 pun larat lagi panjat naik atas puncak ni... respect tul mat salleh semua ni punya kuat :)

pemandangan indah dari atas puncak :)

apa lagi kerja kat atas ni kalau tak posing jer! haha ni antara suasana kat Acropolis :) boleh tahan juga ramai pelawat

tempat yang mesti pergi bila kat oversea!! Hard ROck Cafe!!!! yeayy!!!

Sephora!! shopping time! :)

ni untuk yang minat bola!! Olympiacos boutique!

ok balik KL sudah hahaha trip pendek 5 hari jer untuk menjelajah Istanbul n Athens.. so terhad sangat tempat2 yg sempat jengah pun...

okeh... itu saja kisah untuk 2010... after this kita sambung untuk kisah Espana Trip baru2 ni yer :)

5 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bertuah jadik ang dah jalan byk negara....aku jer kat cini jer...sobs

nyonyacyber said...

alaa... hang pun besh gak.. experience dok jepun tu berharga tau.. :)

acheeqa farhana said...

wahhh..sronokny dpt pegi oversea..sy tak penah pon jejak kaki kua dr msia..even for singapore y sblh je dgn negeri sy..hehe

Papa Mifz said...

greece pun dah sampai...syok nyer...

nyonyacyber said...

acheeqa: i pun x sampai singapore lagi.. heheh teringin gak nak ke sana..

Papa Mifz: hehe besh

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget