Friday, November 25, 2011

::Espana Trip 2011:: Part 1 : Doha

salam kawan-kawan tersayang.. muah muah muah untuk semua yang masih sudi membaca ketukan kekunci yang tak seberapa ini.. thanks ya!.. ok hari ni jom kita citer suka duka Espana Trip pula.. actually dah nak basi sket kisah nyer sbb trip ni dah berlalu bulan lepas.. tp sebab nak habiskan kisah trip2 sebelum ini yang belum diciterkan.. so now baru ada masa untuk diwarwarkan kisahnya.. hehe..

Kali ni trip aku dan kawan-kawan menggunakan penerbangan Qatar Airways.. so bila dah Qatar Airways terpaksa la kita transit kat Doha.. ermm menarik juga kan.. sebab aku belum pernah sampai ke Doha.. Sebelum ni pernah transit ke Dubai.. so aku mencari kawan-kawan yang ada kat DOha.. Alhamdulillah.. ada sorang kawan kat FB yang memang selalu ulang alik ke sana.. so dapatlah ku menumpang apartmentnya di sana.. meh layan gambar2 sekitar Doha.. owhh yer.. kami di DOha cuma separuh hari transit.. sampai pukul 12.45tgh di Doha.. dan berlepas ke Madrid pukul 7 pagi keesokan harinya :)

ok.. inilah Holiday Villa Apartment Doha tempat kami menumpang berehat :)

sampai Doha kita lawat unta dulu yer :p

macam biasa bunga-bunga bila nampak camera.. hahaha posing time!

di Doha anda semua jangan ketinggalan untuk melawat Souq Waqif.. kat sini ada pelbagai barang yang boleh dibeli..

ramai juga yang berkunjung ke Souq Waqif ni..

bagi yang sukakan madu boleh dapatkan di kedai ini.. pelbagai jenis madu yang berkhasit dijual disini. :)

macam biasa.. group photo :)

antara pemandangan yang dapat dilihat di sekitar bandar Doha

Kami juga sempat ke kawasan padang pasir.. berbbq di tepian pantai ditengah-tengah padang pasir.. dan cuacanya sangat nyaman .. sejuk ya amat disertai angin yang agak kuat.. pengalaman yang agak menarik di sini.. Thanks pada Mr. Abbas yang sudi melayan kami di caravan miliknya..

nasi mandi yang special untuk alas perut kami semua.. sangat-sangat sedap sekali!

bbq beramai2 di padang pasir.. terbaik!!! best moment ever!!!

so.. cukup dulu kisah persinggahan beberapa ketika di Doha.. sangat menarik.. insyaallah ada masa boleh berkunjung lagi ke sana.. :)

8 comments:

ezu said...

wahhh... laju kali ni... heheheh

nyonyacyber said...

hahaha mana der laju.. lemau gak lambat ekeke

Papa Mifz said...

tak naik ke unta tuh...? ;)

nyonyacyber said...

heheh tak naik la pulak..

Annie Han Yeon Rin said...

Nampak sedap nasi mandi tu la kan.... one day i must try nasi tu... ^_^


Salam kenal...

nyonyacyber said...

yupss sedap! :) thanks ya ziarah blog saya :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ang x try makan daging unta???
eh boley makan khen...dush hahaha

nyonyacyber said...

hahahah mmg la boleh makan daging unta.. aku pergi pun sekejap mana la sempat nak sembelih unta heheh

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget