Sunday, April 17, 2011

bila rindu..


salam untuk semua..

jumaat lepas, balik dari kerja cam biasa.. makan malam then lepak2 sambil layan tv.. ermm bosan la sgt.. tak der yg menarik.. balik2 citer election sarawak,. bukan anti politik, tapi kalau hari2 citer lebih kurang sama.. naik bosan cik peah jadinya! kan! :p dalam dok borak2 ngan incik hubby, tiba2 jer ermm jom kita balik kg malam ni.. tak der mender nak buat pun weekend ni kan.. then incik hubby cam biasa la.. cukup duit ke nak bayar toll n minyak tengah2 bulan ni.. aku pulak.. ermm duit tak baper nak ada.. ada sket untuk simpan g bandung next week.. dalam berborak2 tu tiba teett teett call bunyi kat phone aku, hello! owhhh bla bla bla bla.. lebih kurang lima minit gelak2 ngan opis mate yg call aku tuh.. then letak jer phone.. ermm abg! jom la kita balik.. baru jer dapat seratus, ada rezeki org byr duit buat kerja typing sket last week.hahaha cukup la kan seratus wat bayar toll, minyak kita gores dan jalan laa apalagi tgh2 bulan nih.. lagipun dah rindu sgt ngan mak ayah, dua bulan kot tak balik kampung.. pastu incik hubby pun tak byk ckp.. ok.. jomlah.. pack baju kita balik mlm ni lah.. wahh anak2 dgr terus melompat2 la suka! balik kampung sapa yg tak suka kan.. then siap basuh segala baju2 sekolah then kemas2 sket lebih kurang, pukul 11 bertolak balik gurun.. besh oo balik malam-malam nih.. meredah highway dalam pekat malam.. budak2 tidur tak der la byk ragam nak itu ini sepanjang perjalanankan.. hehehe korang jangan nak gelak,.. anak ramai tahu la camner gaya dalam keter kalau long distance nyer travel ni,. leh naik pening oo.. jap sorang nak itu, jap sorang gaduh ngan yang ini. oo macam-macam ragam ngan budak-budak yang tengah membesar ni...

then setelah merempuh perjalanan lebih kurang 5 jam sebab kita org bukan kaki pecut.. bawak keter ala2 sopan ikut speed limit jer,.. walaupun pemandu lain pecut tak hengat la tengah2 malam ni kan.. janji kita sampai dengan selamat.. kul 4 pagi lebih kurang sampai la kampung halaman tercinta.. cantik-cantik jer sampai mak tengah solat tahajud sambil tunggu anak cucunya balik..

so yeayyyyy!!! 2 hari dapat lepak kat kampung... hari nih dah kena balik kl laa petang kang! bosan! bosan! bosan!

p/s: tp besh ooo makan durian yang sedappppp! jangan nak menjeles okay!


2 comments:

zonaku said...

seronok balik kampung......



durian belum betul musim ni..... y jual longgok lum banyak....

tgu la bln depan.... pasti jenuh mkn durian. yeay!

nyonyacyber said...

aahh belum byk lagi .. tp tu pun dah puas gak makan durian :)

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget