Wednesday, April 13, 2011

Dino Alive!!!

Weekend lepas sempat juga menjengah Pusat Sains Negara, setelah sekian lama anak-anak sibuk nak ajak tgk dinosor! Pagi-pagi lagi dah ke Bukit Kiara, alhamdulillah cuaca pun menarik, orang pun awal-awal pagi tak ramai lagi yang datang.. so dapatlah melawat dinos2 tu semua dengan aman tenteram.. hehe bila sampai jer kat pintu masuk dah ada ikan-ikan besar menyambut kedatangan kami.. suka hero kecilku sbb ada ikan besar lalu atas kepala bila melalui terowong aquarium untuk sampai ke dewan pameran dinosor.




Bila masuk kat dewan pameran ada dua ekor dinosor besar menunggu kami.. heheh nabil mula-mula dah cuak sbb ekor dinosor tu bergerak-gerak.. tapi lama-lama dah berani la dia.. :)






puas pusing2 kat tingkat bawah dewan pameran, kami beralih ke tingkat dua.. wow kat sini nina dah mula nangis, sebab dia takutkan dinosor dalam dewan pameran yang gelab dengan ada 'sound effect' bunyi dinosor,. 'scary' la mama.. puas juga la memujuk nak bawa masuk kat dalam bilik pameran tu.. akhirnya dah masuk.. tadaaaa nina dah tak takut la mama.. :)





dah habis pusing dewan pameran, kat luar ada aktiviti mewarna.. yang ini memang menjadi kesukaan nabil.. :)


2 comments:

Lynna said...

mcm best jgk ea pusat sains neh cik peah hehehhee

nyonyacyber said...

hahah mmg besh pun!

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget