Wednesday, September 14, 2011

Open house raya 2011

Sebetulnya aku dan hubby x bercadang pun nak buat open house tahun ni.. yerlah ekonomi pun tgh gawat sket ni kan. Lagipun anak sulungku tgh kalut dgn exam Upsr kan.. So mmg awal2 dah decide x nak buat open house. Tapi bila balik jer dari kampung lepas abis cuti raya.. Ada jer kawan2 yang call nak dtg beraya.. Alamak camner ni.. Then discuss ngan hubby.. Kalau x buat open house nampaknya kita akan menerima tetamu setiap weekend dan ada juga mlm2 weekday yg akan dgg beraya.. Hrmmmm letihnya rasa nak kena prepare umah setiap hari hahaha bukan apa.. Umah ramai budak2 tgh membesar ni kan paham2 jer la.. Tahap huru haranya boleh tahan la jugak :p So aku dan hubby akhirnya akur.. Tahun ni kena la buat open house.. Memandangkan kami ramai kawan2 rapat kat kl ni.. So kalau buat open house sekurang2nya dpt layan sehari tu semua kawan2 kan.. Tak der lah nak kena standby hari2 kat umah hehehe maka tercetuslah open house yg ala sederhana sbb tahun ni tak ambil katering cam tahun lepas.. Sbb rasa cam lagi bermakna bila dpt menjamu dan menghidang masakan hasil tangan sendiri pd tetamu.. Heheh walaupun aku tak pandai masak pun sebenarnya hahaha korang pun tahukan hari2 mmg hubbyku yg ambil alih kerja2 masak kat dapur tu.. Hahah tu la salah satu sebab aku tak pandai masak :p tapi demi kawan2 kan aku masak laksa utara.. buatkan ketupat palas, rendang ayam, nasi himpit, kuah kacang special dan my sis sudi buatkan caramel utk dihidangkan..

Disebabkan rumah yang agak sekangkang kera so aku n hubby taklah jemput semua orang hehehe sesak sgt umahku rasanya.. We all jemput kawan2 yg agak rapat n bbrp org kawan Fb yg dah lama keep in touch tp x pernah jumpa.. Sorry amat2 pd yg tak sempat dijemput ya.. Jemput an terhad tu pun sampai tgh mlm juga melayan tetamu.. Letih tapi besh sgt bila nampak muka kawan2 dtg. Thanks ya pd yg sudi dtg..pada Hafiz Hamidun juga yg sudi singgah umah kakak yer.. Pada yg x sempat dijemput insyaallah tahun depan jika ada rezeki lebih aku jemput semua ya.. :)

So cam biasa meh layan gambar2.. Sorry lagi sbb gambar pun x byk sbb sibuk layan tetamu kan heheh

nabil tolong mama buat ketupat palas.. hebatkan dia.. hahah

antara hidangan yang tak seberapa..


special untuk kanak2 hehe

hafiz hamidun in da house!

faizul n wife

en. khalid n family!

antara tetamu yang datang.. thanks uolls!

nani n hurri!

jiran2 yang sudi dtg thanks!

7 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ang x jemput aku pow ngeee
yg pic ke 2 tue faizul ekkk???
rajinnyer uols masak ngeee

ily♥ said...

sorry x dpt dtg kak nuyun..huhu~ bestnye ade ketupat palas..tapi sy xleh mkn pon..ngee~ rajin nabil tlg mama die... =P

selamat hari raya
maaf zahir batin
from ily, hubby n lil' faheem..

nyonyacyber said...

ayu: aahh pejol la tuh.. alamak nak kena edit la gambar.. masuk separuh2.. td aku post pakai phone haha

ili: heheh tak per nanti bila2 dtg la sini... selamat hari raya maaf zahir batin juga dari kami sekeluarga.

Papa Mifz said...

Meriah je nmpknye..ramai yer dtg..

nyonyacyber said...

alhamdulillah ramai jugak kawan2 yg dtg.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OMG dia dah kawen ek???
aku rasa dia x der dlm list friend aku kot....clear kan list hary tue terrrr remove kot ngeeee

Lovely Kitchen said...

meriahnya open house..byk makanan...selamat hari raya dari E-na Lovely Kitchen.

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget