Friday, September 30, 2011

20 days to go!

wahh apa citer hari ni?? it's friday! i love friday! yahooo esok weekend... yeahhh korang tgk la aku.. betul2 giler suka kalau friday tau.. maklumlah leh berkubang kat umah dua hari.... tak kisah la dpt jenjalan atau pun sekadar berkurung kat umah.. tapi yang pasti namanya weekend.. a lot of things to do.. alaa jangan la nak gelak2.. korang pun sama kan! aikk geleng kepala pulak. alaaa konon laa.. padahal dalam hati korang pun nampak berbunga riang tuu kan... tinggal malu nak melompat sakan jer kan! kan! kan! sapa agree aku sayang dia! hahaha

ok.. back to the topic asal.. cehh belagak cik peah a.k.a nyonyacyber yang poyo.. hahah apa kena mengena dengan 20 hari ni sebenarnya ek.. cer teka cer teka (oops nanti bang ucop caj aku sbb pakai trademark dia haha) alaa saja kan nak suruh korang teka2 plak.. padahal ayu (kawan baik aku kat jepun) sure dah gelak2kan aku.. mcm la tak tau.. nak suruh teka konon ek...padahal semua orang dah tau pun... poyojerkan aku hahaha sebenarnya lagi 20 hari nak holiday panjang sket... dan langkah pun panjang jugak lah.. so this year dah plan pun nak ke Spain, Swiss n Portugal.. menjelajah 3 lagi negara asing yang tak pernah ku jejak.. so now tengah pecah kepala menyusun itenary untuk fitkan dengan masa dan paling penting budget... motipnya banyak tempat masa terhad budget ciput hahaha gilerkan! bagi yang pernah ikut trip backpackers sure faham macam manakan... tp pengalaman tu yang besh dan bermakna..

mungkin kali ni trip aku yang terakhir dengan kawan-kawan.. next year rasanya dah tak joint kot.. nak kena pikir banyak benda lagi next year. anak-anak pun dah besar,, so banyak benda nak kena uruskan.. planning untuk family kena teruskan... then aku bercadang nak sambung master.. so kena la focus betul2kan.. abih master nanti ada rezeki boleh sambung lagi jalan2 tapi dengan family la pulak kan... :)

okay bercakap pasal trip dan siri-siri jelajah aku ke bumi asing nih.. aku terasa nak jugak kongsi dengan korang suka duka jenjalan tempat orang ni kan.. agak2 korang nak ker baca? hahah kang balik2 ayu jugak kena baca tau.. sian dia.. asyik dia jer kena baca blog ngarut aku nih ahahaha (hang jangan marah aku tau ayu!)kalau korang sudi nak baca next week aku mulakan story aku pasal jelajah tempat orang yer.. kalau korang nak baca laa. kalau tak nak.. tak jadi lah aku karang karangan 180 patah perkataan aku tuh.. hehehe so sapa setuju angkat tangan tinggi2 yer.. hehehe

okaylah.. cukup dulu sampai sini.. nak kena sambung kerja jap.. nanti kita citer2 yer.. bubyeeee... tapi sebelum tu meh ler jeleskan gambar salah satu tempat yang bakal aku terjah bulan depan nih yer! hehehehe

Mont Blanc, Chamonix, France
amacam? ada jeles tak? hahah actually nih kat france.. sempadan antara france, swiss n italy.. insyallah aku akan jejak kesana juga :)

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jelezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
aku sure next year mmg ang travel mana2 lagik even ang ckp ni yg last ngeeee

nyonyacyber said...

hahahha ya ampun... kaki aku gedik2 nak jalan2 wahahah tp aku dah janji ngan incik suamiku daaa.. tahun depan kena fokus.. ekekek konon laaa

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget