Tuesday, September 20, 2011

trip to terengganu

alhamdulillah weekend lepas kita org sempat ke Kerteh, Terengganu.. actually sempena majlis pertunangan anak buah kepada suamiku.. kiranya ni majlis pertunangan pertama cucu mertua ku lah kan.. so agak gilang gemilang jugak meriahnya bila semua sanak saudara berkumpul.. short trip kita orang sebab pergi jumaat pagi sempena cuti hari malaysia, then sabtu malam dah gerak balik kl.. tak dpt nak berlama2 di sana disebabkan ada kerja2 yg perlu dilunaskan di kl... so next time harap2 dapatlah we all bercuti puas2 di sana. sbb bagi aku kat sana mmg cantik pantainya... so sangattttttlah teringin nak bersantai2 dipasiran pantai keh keh keh...

tapi sebelum bertolak ke terengganu pagi jumaat tu, ada satu kejadian cehhh kejadian ke tragedi ek... hrmmm kiranya satu ketika yang membuatkan mood nak bersukaria untuk berholiday agak terbantut.. huhuhu keter kena sondol plak... huhu sadis tau.. sayang sayang keter ku itew.. belum pernah lagi kena sondol sejak guna 3 tahun lepas... tiba2 jer ada apek tua mana tah sesuka hati dia gedebushhhh sondol dari belakang time kita orang berhenti kat traffic light.. agaknya apek tua tu rabun tak nampak lampu ker apa pun aku tak tahu lah kan... hrmm apa nak kata lagi.. redha jer lah... so calar la buntut keter kesayangan itew... ada sket kemek.. owhhh duit lagik.... aku minta apek tu bayar boleh plak dia buat muka sadis tak berduit.. adoiii stress tau.... ok tinggalkan citer sedih tu... now sambung kisah gumbira la kan.. sbb bagi aku apa yg terjadi dah terjadi.. kun fa ya kun.. yg terjadi kan tetap terjadi.. setiap yg berlaku itew ada sebab dan musababnya.. haruslah redha semua itew okay! cehhhh giler tenang aku keh keh keh padahal masa time apek tu langgar aku lah yg paling mengamuk hahaha...

okay berbalik pada citer trip ke terangganu semula lah kan... so sampai sana jumaat petang kita orang stay kat Kertih Inn sbb kat area Kertih mana ada hotel besh2 kan.. so Kertih Inn ni kira ok la jugak.. actually tak nak susahkan family abang iparku sebab ramai keluarga yang bertandang.. so better la kita orang stay kat luar jer..

simple jer bilik nya..

sabtu berlangsunglah majlis yang meriah juga kiranya sebab kita orang bergotong royong masak beramai2.. maklumlah suamiku ada 10 orang adik beradik.. so bila semua berkumpul memang sekejap jer siap gotong royong masak memasak.. aku cam biasa laa tukang jadi penyibuk jer lebey.. hahaha so layan lah gambar2 majlis tunang anak buah ku ini... layannnnn!!!

rajin tak cik abangku siang ikan untuk buat kuah laksa.. heheh bini rajin nak bergambau jer.. :p

pelamin dah siap.. orang sekarang tunang pun siap pelamin kan..

kami anak beranak :) sila abaikan mukaku yang tembam itew huhuhu

pasangan tunangan..

so ni jer gambar sempat ambil di tepian pantai :)

cantikkan! macam gold coast plak heheh



yeayy!!! dapat ketam!!

4 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

awat ang x mintak duwet repair kat apek tue
mesti dia ada la...cepat bonar lemut haty...dah dia yg salah....
wah curlastt org skrng bertunang siap ada pelamin lagik ek...zaman aku pow x merasa semua ni ngeeee

Ijah EmoTemo said...

wah! bestnya pergi terengganu heheh

Papa Mifz said...

pantai di terengganu mmg terbaik...

nyonyacyber said...

lady: org skrg tunang mana ada cam kita dulu2.. kita dulu sarung cincin tepi tangga jer hahaha

ijah: besh!!!

papa mifz: yupss bersih jer kan pantainya

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget