Monday, October 3, 2011

BNM Museum & Art Gallery

Weekend lepas sempat la jugak isi masa ujung minggu dengan aktiviti beriadah bersama anak-anak.. Kebetulan my sister kerja di SEACEN Bank Negara Malaysia, so dia bawa kita orang melawat tempat baru Sasana Kijang milik Bank Negara. Di Sasana Kijang ni terdapat Museum & Art Gallery yang dibuka pada umum setiap hari. So kita orang dapatlah tengok sejarah matawang dan contoh-contoh matawang dari zaman Tanah Melayu. Apakata korang layan gambar-gambar jer dulu hari ni ek.. tak sempat nak mengarang arrr biasalah hectic Monday! mencik tau.. tp sebelum tu mesti ada yang tanya baper caj untuk masuk Museum ni kan... actually Museum ni free jer yer.. tak perlu bayar.. so korang boleh la bawa anak2 korang g jenjalan sana yer..







9 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...
This comment has been removed by the author.
☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OMG tetiba nampak ang kurus la peah...seriyesss diet ker??

nyonyacyber said...

Hahaha tak der maknanya aku diet... Gemuks lagi tuh weiii.. Aku cover ngan bag tuh hahaha

Ryu Hayabusa said...

Macam best jer muzium tuh... Ade apa lgy? Selain coth mta wang lme?

nyonyacyber said...

besh juga.. tp masih belum banyak yg dipamerkan.. kids gallery pun belum dibuka.. early next year may be.. skrg yg ada cuma sejarah matawang n arts gallery jer..

Papa Mifz said...

baru tau kewujudan muzium nih...

nyonyacyber said...

kami pun baru tau.. tu yg baru serbu heehe

AziE said...

Oooo ada museum rupanya...baru tahu

nyonyacyber said...

Aahh ada.. Baru jer di buka

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget