Thursday, October 6, 2011

::Kenangan Lalu::PaRiS::

ok.. meh kita sambung siri penjelajahan aku kebumi asing... sangat2 asing sebab aku tak pernah sampai.. hehehe maka bermulalah lagi kisah poyo aku untuk korang senyum2 bila membaca.. hehehe

Selepas seharian berpusing2 dan beronda-rondaan di kota london yang agak sejuk dan dingin itu.. aku dan group aku seramai 11 orang meneruskan lagi perjalanan kami yang masih panjang.. Selepas dinner di Malaysia Hall yg boleh tahan marbeles harganya heheh kami pusing2 sekejap di Bayswater.. agak frust sbb dah lewat kat sini... so tak dapatlah memenuhi hajat nak borong perfume yang murah2 kat situ.. Kami terus gerak ke stesyen bas untuk menikmati keindahan malam menuju ke Paris.. heheh naik bas jer kita org sbb lebih murah kosnya berbanding naik tube or eurostar train kan.. so kita org naik bas express yang mengambil masa lebih kurang 5 jam untuk sampai ke PAris.. dalam bas tak yah citer laa.. sejuk ya amat... then yang besh ini juga pengalaman pertama aku melalui tunnel yang agak panjang merentasi Strait of Dover.. Channel Tunnel ni panjangnya lebih kurang 50.5KM. Experience yang aku tak sangka.. haha aku bayangkan bas akan melalui tunnel macam SMART TUNNEL tuh.. rupernya tidak.. bas masuk dalam cabin then cabin nih akan bergerak macam keretapi tuh.. adoi frust tau.. sbb tak dapat tengok apa ada kat luar.. akhirnya lelap jer mata... aku sedar jer dah sampai france.. imigresen masuk dlm bus collect passport utk chop... tp frust rupernya dia chop certain passport jer.. aku nyer passport dia tak chop plak..so tak der la bukti kat passport aku sampai France huhuhuhu kita orang sampai stesyen bas Paris kira2 kui 5 pagi camtu.. so terus ambil Metro (ala2 lrt kita la kiranya) sampai ker hostel..melilau di pagi hari.. hahah besh oo.. nyaman jer rasanya... tak nak la citer byk.. layan jer lah gambau2 kat bawah nih ok! :)

dlm bas... muka poyo giler dua hari tak mandi.. haha busuk mehhh

@ gallieni metro stesyen

dalam metro! riuh cakap melayu.. ahaha

kat stesyen metro.. huru hara tgk map.. :p

louvre-rivoli stesyen.. ini stesyen mau pergi tgk monalisa!!!!

me @ museum de louvre! nih dah lepas jumpa monalisa!

yeahhhh Eiffel Tower!!!

saujana mata memandang! ni kat atas Eiffel Tower..mata cover sket sbb dah bengkak! jetlag!

Eiffel Tower dimalam hari.. indah sangat!

HRC Paris!!!

LV Paris!!

Arc de Triomphe!! ni pintu gerbang yg pemes kat Champs-Élysées

so cukup lah dulu yer untuk kali ni.. nanti esok2 aku sambung lagi citer perjalanan seterusnya!

11 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aku penakut biler masuk tunnel panjang2 ni gara2 tgk movie apa ntah yg ader bom dalam tunnel tue uwaaaa...kowaii...kat France ramai leh ckp eng x?

nyonyacyber said...

hahaha aku masuk tunnel terus lelap.. sebab dah letih giler tau! sepanjang yg aku jumpa tu tak der masalah laa.. dia org leh ckp eng.

Papa Mifz said...

wow...pergi paris...best nyer....teringin nk g tp x mampu lg..huhu

nyonyacyber said...

besh sgt pergi.. tp lagi besh kalau dpt pergi ngan family huhuhuhu

LuN@_aiDi said...

wahhh teringin giller nak pegi Paris!
musti sangat besh yea dop?!^^_

**Salam kenal dr kami di bumi Nz!

zati embong said...

kak,xpe kak xmandi,sembur je perfume bnyak2.hihi

nyonyacyber said...

Mrs Aidi: thanks ya singgah baca... kami pun teringin giler nak ke Nz .. insyaallah satu hari nanti nak cuba jengah ke sana pula..

zati: hahahha tu ler pasal.. semerbak jer ekekek

AziE said...

Lepas ni ke mana pulak?

nyonyacyber said...

Azie: insyaallah 21 oct ni ke Spain

Soo Hae Daa said...

wahhh...eiffel tower..tringin gak nk p sana..!!

nyonyacyber said...

haaa besh tau... pergilah.. AA dah ada flight murah ke sana sekarang kan

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget