Monday, October 17, 2011

::Kenangan Lalu::iStAnBuL-part 1::

dah habis citer euro trip 2009 aku... so hari ni nak citer trip ke Istanbul pula.. last year Oct kita org berlepas ke sana.. short trip juga.. macam biasa.. backpackers! :) Kalau Euro Trip 2009 kita orang naik Emirates, tapi kali ni kami semua sepakat untuk menggunakan perkhidmatan MAS pula. Kami sampai di Istanbul kira2 awal pagi juga lebih kurang pukul 5.50 pagi.. selepas imigresen check.. terus ambil train menuju ke stesyen Sultanahmed. Wow.. sampai jer kat sini terus nampak Blue Mosque yang terkenal! cuaca agak sejuk dan dingin... so terus check in hotel n breakfast.. then baru keluar jenjalan shopping! so meh layan gambar2.. (psst.. gambar leh ceritakan perjalanan ku kat sana... eheheh tak der masa nak mengarang sebenarnya..:p)

yeayy sudah sampai airport!

apa lagik! bergambar la!

haaa pagi2 dah bersesak dlm train

ok now dah sampai.. sejuk time ni... nampak tak belakang tu blue mosque

haa ni la hostel kita org duduk.. not bad laa.. sebelah hotel 4 season :p

beratur panjang nak masuk blue mosque

nun saujana mata memandan.. Hagia Sofia dari pintu Blue Mosque

yeayyy makan kebab jom!

makan tengahari yg meriah!

Blue Mosque di malam hari..

ok.. cukup dulu untuk hari ni.. esok kita sambung lagi kisah istanbul yer..

3 comments:

Papa Mifz said...

instanbul la pulak...huhu best2...

kak long papa mifz & the family pernah la sampai ke sini...

ily♥ said...

bestnyer~ huhu... (sobs..sobs...>> mode jeles) hehe~

nyonyacyber said...

papa mifz: istanbul sgt besh utk bercuti sbb cost tak mahal mcm pergi european country lain.. pluss tiket pun murah... nanti bawa mifz pergi yer :)

illy: hahah tu laa dah ajak hari tu kan.. :)

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget