Friday, October 14, 2011

::Kenangan Lalu::AmStErDaM::

selepas beberapa jam di bumi Belgium.. kami akhirnya tiba di Amsterdam kira2 5 jam perjalanan dari Brussel dengan menaiki bas ekspress. Agak bernasib baik kerana dikalangan kami semua ada dua orang ahli yang memang dah biasa dengan bumi Belanda ini.. jadi perjalanan agak mudah.. kami menaiki tram dari stesyen bas menuju ker central Amsterdam.. tempat pertama dituju sebelum check in di hostel adalah Hard Rock Cafe.. selepas beberapa ketika di HRC kami kemudian berjalan kaki menuju ke hostel untuk check in. Selepas menyegarkan badan beberapa saat :P akhirnya kami turun beramai2 mencari dinner walaupun hari dah beransur larut malam.. dan macam biasa.. kebab menjadi hidangan..

Dah siap dinner di tengah malam.. heheh boleh ker sebut dinner? dah jd cam supper dah kan..so.. mata pun dah cerah sket.. time utk berpoya2 di malam hari.. yeahhh amsterdam meriah di malam hari.. sapa2 yg ke amsterdam pasti tahu tentang kewujudan 'red light district' kan! tapi sorry lah.. aku lupa plak nak snap gambar malam kat lorong2 situ.. hahah bukan lupa sebenarnya.. tp seram.. ekeke pada yang tak tahu sila la google tgk apa ada kat sana yer.. ngeh ngeh ngeh.. setelah berpeleseran beberapa ketika.. mata dah kuyu kembali.. esok ada agenda lagi perlu diisi.. so.. masa untuk melelapkan mata ya kawan2.. hehehe balik tidurrrr lah apa lagi kan...

meh layan dulu gambar2 di malam hari di kota belanda ini..

setiba di kota amsterdam.. belakang tu la tramnyer ya..

hard rock cafe!! tambah lagi koleksi HRC yer kawan2..

kami berempat ditengah2 malam... aksi beku! hahaha sejuk giler tuh..

model yang keras tak menjadi :p

malam yang suram.. tempat panas tak der gambau yer.. haha

so... dah dapat layan mata.. segar badan.. hari ni bangun dengan semangat berkobar2..kembali menongkah dan meneroka apa ada di bumi amsterdam ini.. pagi ni breakfast di hostel.. makan roti lagi.. rindu nasi lemak oo masa nih.. sbb dah seminggu tak merasa nasi hehe..dah kenyang2 breakfast.. hujan turun dengan lebat.. owhh dugaan... nampaknya sekali lagi kena berholiday di tengah bandar dalam cuaca suram.. apa nak buat.. so.. hari ni kami semua menjelajah kota besar ini dengan berpayung dan berbaju hujan.. hehehe hancuss nak bergaya tak dapat.. so meh ler kita layan lagi gambar2 yang sempat di snapkan untuk tatapan anda.. zasssss

hahah tgk bergaya model di tengah hujan!

pasar tulips!

sgt menarik tepian sungai kat amsterdam ni.. bersih jer

selepas hujan.. udara segar.. :)

group photo!

yeahhh black n white! pasangan retis fofular! me n MJ @ Madame Tussaud

potret monalisa!! eh lupa nak ckp.. masa kat Paris kita dpt tgk real potret monalisa tau!! :)

alamak.. me kejar spiderman! haha

madame tussaud!

shh! shh! ni la red light district tau... tp ni suasana di siang hari..

pstt! psstt!ni sex museum! mcm2 benda sx ada kat museum nih.. adult saja okay!

shopping!!! eh ! eh! mana plak beg2 shopping ku??? hehe

tulips!!!!!!! sgt cantik okay!

i amsterdam!!!!!!!

9 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pic ngan MJ tue melatop gituew....

nyonyacyber said...

hahahah malatop la sgt! ekeke sampai arwah laa MJ tuh! :p

Papa Mifz said...

gmbr ngan spiderman tuh lawak la..haha

ikatankasihku said...

suka gambar spiderman tu..cute..tak rugi sy follow akak..dpt tgk gambar2 negara org..cantik...

nyonyacyber said...

papa mifz: hahahahha spiderman pun kena kejor ooo

ikin: heheh thanks ya follow :)

hamzah ian said...

bila la dpt g sini.. huhu

nyonyacyber said...

Best kalau dpt pergi lagi! :)

Zul Fattah said...

bestnye dapat g jalan2 di negara org.. aku dlam malaysia pun x habis lg jajah

nyonyacyber said...

:)

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget