Thursday, June 23, 2011

::kisah x menarik::


dah dua hari aku puasa.. biasala orang pompuan kan.. puasa ganti la nih.. actually aku rasa dah cukup aku ganti tp tak per laa.. lebih2 kan laa tampung mana yang kurang.. hari selasa aku puasa, menggigil la juga kaki nih. then berbuka tu sempat la buat cucoq udang.. kebetulan ada kuah kacang Kak Yang kasi waktu balik kg hari tu.. ermm mmg favorite aku laa coq udang cicah kuah kacang nih.... sedap tak terkata.. then dah pulun coq udang kenyang la sudah.. so tak nak la makan nasi walaupun incik hubby aku ada masak nasi and lauk simple2 utk aku berbuka.. besh kan hubby aku nih.. dia mmg rajin masak.. hari2 mesti dia conqurer dapur tu.. aku tak sempat mencelah tgk dah siap masakan.. hahaahah mau tak gemuk aku nih :p ok dah cukup2 puji cik abg ku..nanti kembang plak dia.. tp kan.. dia masak mmg sedap.. itu tak dpt dinafikan..

ok so cadang nak sahur baru nak makan nasi.. tp alangkah sedihnya.. bila sedar jer dah kul 6 psgi.. nak sahur apa kebendanya.. adoiii nampaknya kena puasa berbekalkan cucoq udang mlm td jer la dlm perut ni.. dugaan.. dah niat nak puasa kan.. so teruskan la puasa..alhamdulillah.. berjaya la jugak kuhabiskan puasa ku satu hari lagi..

ok then lepas buka puasa (kali nih berbuka makan nasi la beb.. tak tahan ketar lutut nih) haha aku nih teruja la pulak nak try teh herba.. sebab ada kawan-kawan dok citer kalau minum teh herba ni boleh kurus.. hahaha alkisah nak kurus pun bermula la.. aku baca la kat kotak tu penerangannya.. menurut nota dikotak tu.. katanya mula2 minum kesan akan dpt rasa selepas 8 jam.. akan ulang alik buang air besar 3 - 8 kali.. wahh dasyatnya..ok laa. aku decide la utk mencuba.. minum la satu mug teh herba.. tak sedapnyer rasa.. tapi nak kurus punya pasal kan.. hahah telan la jugak..

then dah nyenyak tidur.. tiba2 jer terjaga.. aduhh memulas nyer perut.. mmg tak terkata la sakitnya..apa lagi.. bermula la episode cherry berry ku.. adoii sengsara ya amat.. sampai aku pitam kat toilet.. nasib baik hubby sedar.. dia siap sirap kepala ngan air pagi2 buta tu.. kata hubby muka aku dah pucat sgt.. then lega sket baring kat katil.. dalam kepala mmg sah la aku tak kerja hari nih.. terlelap sekejap then aku terjaga alamak dah kul baper nih... tgk anak2 semua dah siap pakai baju sekolah.. kelam kabut aku mandi then solat.. waktu pun dah hujung.. hubby tanya nak kerja gak ker.. dlm kepala ingat kerja menambun atas meja.. ermm kerja laa.. tp sakit lagi nih.. boleh la tahan kot.. then siap ala kadar.. pergi la kerja..

kat opis memulas perut tu datang menyerang sesekali.. tp tak la seteruk awal pagi tadi.. dlm hati dok terfikir.. apa la punya teruk nak kurus..sampai lembik lepik jadinya.. mmg tak nak lagi la mencuba teh herba ker apa ker.. biarlah nak gemuk pun.. aku pasrah.. haha

itu la kisahnya.. korang mesti gelakkan aku kan..

4 comments:

Nita Ali said...

Hahahaa! Opppsss niat aku dh menyimpang! Actually aku simpati tp lawak la plak cite ko tu. Pg2 dh kena siram ek.. Itulah, nothing is easy in this world. Nak kurus kena usaha n xleh depend on sekotak the herba jek! :p

nyonyacyber said...

hahah tu la pasal nita,, nih semua gara2 nak kurus cepat laa.. padan la muka aku.. hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cepat ganti na sebab ayu dah lama raya...yipeee

nyonyacyber said...

hahah aku ah abih ganti rasanya.. tp ganti jer la lagi sbb tak ingat dah baper hari aku gantinyer heheh

keudara bersama FBI @ HOTFM AM CREW

MHI @ TV3 - Jan 2, 2009

Tempat Yg Telah Ku Jejaki

There was an error in this gadget